Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam draagt vlag voor Nederland

Breaking
Het is officieel! Jeroen Dubbeldam draagt de vlag voor Nederland bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen aankomende vrijdag. Chef de mission, Maurits Hendriks, laat weten:  "Hij is een bijzondere sportman waar er maar weinig van zijn. Een boegbeeld voor de Nederlandse sport."

De geruchten deden al enige dagen de ronde en toen Dubbeldam vanmorgen door Jacob Melissen werd gespot op Schiphol was het al bijna zeker. Dubbeldam zit momenteel nog in het vliegtuig naar Brazilië en was dus niet aanwezig bij de bekendmaking.

Enorme eer

Dubbeldam vertelt trots: “Ik vind het een enorme eer dat ik TeamNL op deze manier mag vertegenwoordigen. Ik ben er trots op dat ik namens 242 sporters met onze vlag mag lopen. Het is daarbij ook geweldig voor de Nederlandse paardensport, maar op de Spelen sta je voor je hele land, het gehele TeamNL. Toen Maurits Hendriks mij eerder deze week vroeg vond ik dat echt heel bijzonder. Het viel trouwens nog niet mee om alle voorbereidingen te treffen om weg te komen, want het mocht absoluut niet bekend worden en ik heb er wel mijn reisschema voor om moeten aanpassen.”

Erkenning voor de paardensport

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, is ongelofelijk blij dat Jeroen de eer te beurt valt om de vlag te dragen. Van der Heijden: “Dit is echt geweldig, een enorme eer en erkenning voor Jeroen in de eerste plaats, maar ook zeker voor de paardensport. Dat Jeroen de Nederlandse afvaardiging op deze manier voor het oog van de gehele wereld mag vertegenwoordigen dat is echt waanzinnig. Wij zijn daar enorm trots op. Naast het feit dat hij een super sportman is, toont Jeroen ook enorme betrokkenheid bij de maatschappij en met talentvolle nieuwe generaties sporters. Dat maakt Jeroen een ambassadeur voor de Nederlandse sport en de paardensport in het bijzonder. ”

Twee keer eerder droegen Nederlandse paardensporters de vlag namens Nederland. Dat waren Charles Pahud de Mortanges in Los Angeles (1932) en Anky van Grunsven in Sydney (2000). Zij wonnen beiden goud op die Spelen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ruitersinoranje.nl

2 reacties op “Dubbeldam draagt vlag voor Nederland

  • Lenie

    Top! En terecht.
    Zo’n palmares…. Ben trots dat een paardensporter de vlag draagt.
    Gefeliciteerd Jeroen, een eer die je volkomen verdient.
    Ik ga juichen voor de buis vannacht als ik je zie met onze driekleur!

  • Irene

    Zou hij nu ook extra kans op goud hebben? De andere vlagdragende paardensporters kwamen met goud thuis. We duimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.