Ga naar hoofdinhoud

Törnblad reageert op aanklacht KNHS

Bondscoach Rien van der Schaft liet zich kritisch uit over de uitspraken die Leif Törnblad deed in een interview en KNHS-topsportdirecteur Maarten van der Heijden diende namens de KNHS bij de FEI een klacht in tegen het jurylid. Nu beschuldigt het bekritiseerde Deense vijfsterrenjurylid Törnblad op Eurodressage de KNHS ervan dat zij 'opnieuw' tracht te beïnvloeden welke juryleden waar jureren.

“Ik vind het interessant dat ze in het artikel blijkbaar niet hebben gelezen dat ik feitelijk Anky verdedig en ook gezegd heb dat de meningen over de Nederlanders (en anderen) verschillen”, aldus Leif Törnblad in zijn reactie op Eurodressage. “Mijn boodschap is dat we een meer uniforme mening moeten hebben over wat acceptabel is en wat niet.”

Voorkeuren van federaties

“Ook vind ik het interessant dat de Nederlandse hippische federatie opnieuw probeert om te beïnvloeden welke juryleden waar mogen jureren. Dat hebben we in het verleden vaak genoeg meegemaakt. Juryleden zouden niet gekozen mogen worden op basis van de voorkeuren van federaties.”

Statistieken Stickland

“Ik ben echter niet bewust tegen Holland of welk ander land dan ook. Iedereen kan naar de statistieken van Stickland kijken om na te gaan hoe ik jureer”, besluit het jurylid.

Bron: Eurodressage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.