Ga naar hoofdinhoud

‘Kreupele’ Rubin Cartier nu te koop als Grand Prix-ster

Update II

De soap rondom Rubin Cartier (Rubin Cortes x Gribaldi) bereikt een nieuw hoofdstuk. Na een hoop juridisch gesteggel met mede-eigenaren Frans en Frea Plantaz van Altius Horses nam Simone van Wijngaarden vorig jaar afscheid van de hengst, die nu door Patrik Kittel te koop wordt aangeboden als talent voor de Grand Prix

Opmerkelijk, aangezien Plantaz vorig jaar meende dat Rubin Cartier kreupel zou zijn. Zij lieten op 7 juli 2016 beslag leggen op de hengst omdat ze al jaren in onmin leefden over het management van de Rubin Cortes-zoon. Daarna werd hij gestald op paardenkliniek De Watermolen van Jan Greve in Haaksbergen.

Overeenstemming

Van Wijngaarden deed een poging om de hengst terug op stal te krijgen, maar die werd afgewezen door de voorzieningenrechter. In september van 2016 bereikten Plantaz en Van Wijngaarden eindelijk een overeenstemming. Daarbij werd Van Wijngaarden uitgekocht door Plantaz.

Geen sport

Bij de onderhandelingen liet Van Wijngaarden weten dat zij eiste dat Rubin Cartier niet meer in de sport zou mogen worden uitgebracht. In de uiteindelijke overeenkomst bleef daar de volgende bepaling van over: ‘Altius Horses BV zal Rubin Cartier inzetten in de fokkerij‘.

De amazone meldde nadat zij in Haaksbergen afscheid had genomen van de hengst: “Lieve knappe Rubin, als de andere partij zich aan de gemaakte afspraken houdt, waar ik vanuit ga, dan zal je mij hopelijk vergeten. Dan kan je alleen maar aan de knappe merries denken die je mag dekken en waar je hopelijk prachtige nakomelingen bij voorbrengt.”

Reactie Gea Stibbe

Juriste Gea Stibbe, raadsvrouw van Simone van Wijngaarden, laat weten dat ze aan het uitzoeken is wat er aan de hand is en dat ze zich aan het beraden is over eventuele verder te nemen stappen.

Lees ook:

‘Blij dat ik gekozen heb voor het welzijn van Rubin Cartier’
Van Wijngaarden en Plantaz bereiken alsnog akkoord
Van Wijngaarden en Plantaz komen toch niet tot elkaar
Rubin Cartier niet terug naar Van Wijngaarden
Maandag uitspraak in zaak Rubin Cartier
Rubin Cartier onder politiebegeleiding in beslag genomen
Simone van Wijngaarden wint kort geding

Foto: Screenshot website Patrik Kittel

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook