Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips: ‘Londen het belangrijkst dit seizoen’

Tim LipsEventingruiter Tim Lips heeft de viersterrenwedstrijd in het Britse Badminton uit zijn planning geschrapt. “Ik had me voor Badminton ingeschreven met Concrex Oncarlos, maar woensdag heb ik me afgemeld. Plaatsing voor de Olympische Spelen in Londen volgend jaar is dit seizoen het belangrijkst en de viersterrenwedstrijd past achteraf gezien toch niet in de planning.”

“In eerste instantie leek Badminton me een goede wedstrijd om aan deel te nemen. Oncarlos kan er gemakkelijk over en ik dacht dat het goed in het wedstrijdschema zou passen. Alleen deelname aan de Olympische Spelen in Londen is tien keer belangrijker en we hebben ons als land nog niet als team kunnen plaatsen. De nadruk dit jaar zal dus liggen op het plaatsing voor de Spelen individueel of via het EK als team.”

Voor de kleinere eventinglanden staat her EK in Luhmühlen (25-28 augustus) dit jaar in het teken van het behalen van een startbewijs voor de Olympische Spelen. Om dit doel te halen moet een land eerste of tweede worden tijdens het EK op de ‘geschoonde lijst’. Dit is de lijst zonder de al gekwalificeerde landen.

België en Duitsland zijn door de sterke prestatie op het WK in Kentucky al zeker van deelname. Nederland niet, maar ook andere kanshebbers als Oostenrijk, Italië, Ierland, Frankrijk, Polen en Zweden is dit nog niet gelukt. Groot-Brittanië is als gastland automatisch geplaatst.

“Mocht het niet lukken om in Lumühlen een team te kwalificeren, is het sowieso een interessante wedstrijd. Het is een viersterrenwedstrijd en daar vallen veel punten te behalen.” Individuele kwalificatie wordt bepaald op basis van de lijst die wordt samengesteld aan de had van de punten die tussen 1 maart 2011 en 1 maart 2012 worden behaald.

Tim Lips wedt overigens niet op één paard. “Van Schijndel’s Owaola heeft bewezen op hetzelfde hoge niveau te kunnen presteren”, aldus de ruiter uit Made, die zich nu eerst concentreert op de landenwedstrijd in Fontainebleau (24-27 maart).

Van zijn vader, bondscoach Martin Lips die afgelopen weekend met verschillende bondscoaches in Londen is geweest, heeft Tim Lips al gehoord de olympische accommodatie. “Het is alleen erg heuvelachtig daar. Ze zijn er nu mee bezig om te kijken hoe we ons daar het best op kunnen voorbereiden.”

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Daniëlle Carrière

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.