Ga naar hoofdinhoud

Nieuw GP-paard voor Marieke van der Putten: ‘Ik had echt gelijk een klik’

Marieke van der Putten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Marieke van der Putten heeft in RS2 Her Majesty een nieuw Grand Prix-paard. Deze elfjarige Florencio I-dochter loopt al op het hoogste niveau en Van der Putten is helemaal gelukkig met haar nieuwe talent: "Ik ben echt heel blij met haar. We waren al even op zoek, maar het is best lastig om een paard te vinden op het hoogste niveau dat ook echt goed past, maar met Her Majesty had ik echt gelijk een klik."

Er werd al een tijdje gezocht naar een goed paard voor Van der Putten en na een tip over deze merrie en het zien van een filmpje is de amazone naar Amerika gegaan om Her Majesty uit te proberen. “Ik ben daar drie dagen geweest om haar uit te proberen. Ze is een heel gevoelig paard en alle knoppen zitten erop. Ik ben echt heel blij met haar.”

Op stal

De zwarte merrie heeft haar nieuwe stal inmiddels al betrokken. Vorige week vrijdag kwam ze aan op Schiphol en zaterdag kon ze worden opgehaald. “Ze is er nu precies een week en het gaat prima. Ze heeft het naar haar zin en je merkt niets aan haar dat ze een lange reis heeft gemaakt”, vertelt een zeer enthousiaste Van der Putten verder.

Caroline Roffman

Her Majesty heeft nog geen internationale Grand Prix-wedstrijden gelopen. De Amerikaanse amazone Caroline Roffman, die haar tot nu toe heeft gereden, heeft de merrie in de nationale Zware Tour uitgebracht.

Bijzonder

Op haar facebooksite plaatste Van der Putten een foto van haarzelf met de zwarte merrie: “Hoe bijzonder is het als er mensen zijn die zo in je geloven dat ze op zoek gaan naar het perfecte paard voor mij.
Na een lange zoektocht is het meer dan gelukt!!!
Helemaal gelukkig omdat dit paard perfect bij mij past, ook een beetje verdrietig omdat mijn vader en grootste fan dit niet meer mee mag maken.
Ik hoop dat ik samen met Jacques, Saskia, Seth Boschman en Robin van Lierop heel veel van RS2 Her Majesty kan gaan genieten en ik wil ze nogmaals via deze weg heel erg bedanken voor deze byzondere kans!!”

 

Bron: FB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.