Ga naar hoofdinhoud

Brouwer en Five Star winnen ‘pittig’ ZZ-Zwaar debuut

Foto: Melanie Brevink

"Het was niet makkelijk vandaag" lacht Kirsten Brouwer, nadat ze met de KWPN-hengst Five Star (v. Amazing Star) haar ZZ-Zwaar debuut winnend had afgesloten in Werkendam. De score van 67,30% was ruimschoots genoeg voor de overwinning, maar viel voor Brouwer haar doen wat laag uit omdat er veel mis ging in de proef die ze tijdens een keiharde regenbui en stormachtige wind moest afwerken. De nog onervaren hengst raakte daarnaast ook nog afgeleid door andere paarden.

De Seleviahoeve in Werkendam had twee prachtige buitenbanen klaargelegd voor het concours, en de combinaties moeten binnen losrijden. De ringen lagen echter onderaan een best steile heuvel. “Degenen die na mij moesten rijden kwamen al aan het begin van mijn galopgedeelte van binnen naar buiten en stapten daar over de klinkers. Ze moesten nog best even wachten tot mijn proef klaar was, en Five Star vond die stappende paarden ‘boven’ hem maar raar. Dat gecombineerd met de keiharde regen en wind zorgde dat het een pittige proef werd. Het zat niet helemaal mee, we kregen vooral in galop gewoon te veel fouten” verklaart Brouwer.

WK Selecties

Voor Five Star was dit ZZ-Zwaar debuut weer zijn eerste wedstrijd sinds het WK Jonge Dressuurpaarden afgelopen zomer in Ermelo, waar hij de zilveren medaille binnensleepte. Brouwer hoopt de hengst ook dit jaar weer te selecteren voor het WK, maar wilde hem voordat de selecties beginnen wel graag een keer meenemen. “Anders weet je gewoon niet hoe ze het gaan doen, ik wilde niet gelijk naar de WK selectie. Nu hebben we in elk geval veel geleerd! Het is een mooie oefening geweest, dat ze in gekke omstandigheden een keer spanning opbouwen kan gebeuren.”

Vroeg voor zevenjarige

Brouwer vindt het niveau van de WK-selecties wel pittig voor de amper zevenjarige paarden. “Het komt allemaal heel vroeg, en je wil ook niet zonder ervaring aan de WK-selecties van start gaan. Ik heb hem vandaag op trens voorgesteld, omdat ik graag wilde weten wat hij daarop zou doen. Natuurlijk is Five Star helemaal klaar voor het niveau. Hij is veel sterker geworden en heeft veel meer kracht gekregen ten opzichte van vorig jaar. En ach, ik ben ook niet ontevreden! Het is een pittige proef en dan ook nog onder deze omstandigheden, hij heeft het gewoon goed gedaan.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook