Ga naar hoofdinhoud

Evi van Rooij blijft winnen in KNHS Felix Hippisch Cup

Evi van Rooij met King Stayershofs Jango. Foto: Jacquelien van Tartwijk.
Zaterdag vond de vierde wedstrijd in de KNHS Felix Hippische Juristen Cup plaats in Berlicum. Net als de drie voorgaande edities ging ook nu de zege naar Evi van Rooij. Met King Stayerhof's Jango noteerde ze een A-kaderscore van 71,62%. Van de 30 deelnemers behaalden vier combinaties een kaderscore.

Ruud Schaeffer was hoofdjury en beoordeelde samen met Jenny Schreven en Sandy van Boxmeer alle combinaties. “Over het algemeen werd er goed gereden. We hebben goede kwaliteit pony’s in de baan gehad, met goede bewegingen”, steekt hij van wal.
“De keertwendingen waren bij veel nog wel een aandachtspunt en de overgangen mogen vaak nog meer gemarkeerd worden. De eerste wedstrijd in Zeeland was ik ook jurylid en ik vond wel dat er al veel verbetering was ten opzichte van die wedstrijd.”

Gesloten beeld

Over de winnende proef van Evi van Rooij vertelt hij verder: “Evi reed een hele goede en nette proef met een mooi gedragen en gesloten beeld. In de verruimingen mag dit nog wel meer tot zijn recht komen en in de afwerking zijn ook nog punten te verdienen. Het beeld was fijn en ik vond de geslotenheid al weer veel beter dan de eerste wedstrijd in december.”

A-kader

Op het NK Z2 van vorige week reed Lili van den Hoogen zich het A-kader in met Martinez Candyman en nam ze de bronzen medaille mee naar huis. In Berlicum werd de combinatie tweede met een zeer ruime B-kaderscore van 70,62%.
“Lili reed ook een hele mooie proef. Om de score nog verder omhoog te krijgen mag de tempo controle nog beter en mag ze nog beter op de letter rijden”, aldus Schaeffer.

Schelstraete en Van Hemert

Micky Schelstraete werd derde met Schierensees Mithril met een B-kaderscore van 69,81%. Ze werd gevolgd door Tessa van Hemert en Noordhof’s Surprise die ook een B-kaderscore bij elkaar reden van 69,3%.
“Micky heeft een hele fijne pony, maar het totaal zou nog meer in balans mogen. Om nog hoger te scoren moeten de wiebeltjes er nog uit. De pony van Tessa is echt een hele goede pony en kent al meer dan zijn amazone, maar ze zijn nog maar kort een combinatie. Bij hen is er nog ruimte voor verbetering wat betreft de nageeflijkheid en het rug gebruik. Hij wordt soms nog iets te strak”, luidde het opbouwende commentaar van Schaeffer.

Lara van Nek

Lara van Nek en Baumann’s Depsino zijn al opgenomen in het B-kader. In Berlicum noteerde de combinatie 68,52% en werd daarmee vijfde. Floor van der Kuijl en Castenrayseweg Dreamboy werden zesde met 68,14%. Plaats zeven was voor Carmen van Delden en Davida DVB C-Two met 67,52%. Robin Heiden en Oosterbroek’s Fenix bezetten de achtste plaats met 67,43%.

Jeugd

In Berlicum werden ook de andere jeugdrubrieken uitgeschreven, maar voor hen gold dit niet als kadervorming. De rubrieken waren dan ook klein.
Bij de junioren ging de zege in de landenproef naar Chiel van Bedaf en Fernando (v. Tango) met 64,62%. De individuele proef kwam op naam van Micky Schelstraete en Grand Charmeur (v. Apache) met 71,62%. Deze combinatie reed maar één pref en was zodoende niet gestart in de landenproef.

Bij de young riders was Diana van de Bovenkamp de enige starter. Met Evita Ronia (v. Westpoint) noteerde ze 69,41%.
De landenproef bij de Children kwam op naam van Anniek van Dulst en Isala’s Arielle met 69,33%. In de individuele proef was het Senna Evers die als eerste op mocht stellen met EK-winnaar Happy Feet (v. Tuschinski) met 68,93%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook