Ga naar hoofdinhoud

FN-opleidingsspecialist Christoph Hess ontvangt gouden Reiterkreuz

In het kader van de Bundeschampionate is Christoph Hess geëerd met een het gouden Reiterkreuz. De 68-jarige trainer is een ambassadeur van het klassieke opleiden en is een veelgevraagd spreker op evenementen en seminars. Daarnaast is Hess FEI 4*-jurylid en was sinds 1980 actief binnen de FN. Hij begon als instructeur, maar was tot 2016 actief als hoofd van de afdeling opleiding.

Als dank voor al zijn verdiensten in de paardensport kreeg Hess op de Bundeschampionate het Duitse gouden Reiterkreuz uitgereikt. FN-vicepresident Theo Leuchten bestempelde Hess daarbij als een paardenman in hart en nieren. “De paarden en de sport staan bij hem altijd op de eerste plaats”, aldus Leuchten.

Liefde voor paardensport in de genen

De liefde voor de paardensport zit goed in de genen verankert. Philipp Hess, de zoon van Christoph Hess, was vorig jaar gastruiter op de Bundeschampionate en kreeg daar praktisch ieder paard beter aan het lopen dan de eigen ruiter. Als beloning voor zijn topwerk werd de ‘Tierschutzpreis’ gegeven. Dit jaar werd Philipp Hess ook gastruiter bij de Pavo Cup uitgenodigd.

Bron: Horses.nl/St. Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook