Ga naar hoofdinhoud

Jonge dressuurpaardenkampioenschap in Denemarken: Sezuan-kampioenschap

Patrik Kittel met Sezuan. Foto: Equitaris / Tanja Becker
Het Blue Hors jonge paarden-kampioenschap op de Deense hengstenkeuring is dit jaar een soort Sezuan-kampioenschap bij de vijfjarigen. Van de 34 deelnemers stammen er 11 van de drievoudig Wereldkampioen. Die elf konden nog lang niet allemaal overtuigen. Dat gold niet voor Queenspark Wendy (v. Sezuan) die na de eerste ronde onder de eigen ruiter gedeeld met Tophøjs Florentina (v. Floriscount) aan kop staat met 171 punten. Zondag wordt de finale verreden en worden de vijfjarigen overgereden door Patrik Kittel. 

Andreas Helgstrand stuurde Queenspark Wendy (Sezuan x Blue Hors Soprano) naar een 9,5 voor de stap, een 9 voor de draf en een 10 voor de galop, voor Tophøjs Florentina was er een 9,5 voor alledrie de gangen. Daarmee gaan de twee merries duidelijk aan de leiding in het kampioenschap voor vierjarigen. Op plaats 3 in de eerste ronde eindigde de hengst Elverhøjs Raccolto (Sezuan x Sandro Hit), ook een Helgstrand-paard, met 165 punten.

Sezuans vader Blue Hors Zack tekent voor het vaderschap van de nummer 4: Katholt’s Hamilton (mv. De Noir), die net zoals Søgaards Bon Royal (Bon Bravour x De Noir) 156 punten kreeg. Verder in de top-9 nakomelingen van Blue Hors Don Olymbrio, De Niro, Blue Hors Zack en Sezuan. De tiende plaats werd gedeeld door Skovens Tzarina (v. Blue Hors Zack), Sauternes (v. Sezuan) en Baunehøjens Chopin (v. Charmeur).

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.