Ga naar hoofdinhoud

Kleine finale Lichte Tour voor Sanavio en Dark President D&R

Riccardo Sanavio - Foto: Rick Helmink
In de Intermediaire I, waarin zeventien combinaties aan start kwamen, kwam Riccardo Sanavio als winnaar naar voren. De stalruiter van het Glock Horse Performance Center stuurde de KWPN-hengst Dark President D&R naar 69,912%. Robin van Lierop en Lynne Maas eindigden respectievelijk op plaatsen twee en drie.

In de kleine finale van de Lichte Tour lagen de drie juryleden niet op één duidelijke lijn. De Intermediaire I van Sanavio, waarin het halthouden en achterwaarts gaan en de changementen om de twee sprongen onvoldoendes opleverden, werd gewaardeerd met een eerste, tweede en vierde plaats.

Van Lierop naar tweede plaats

Robin van Lierop, die met de Flatley-dochter Finja 69,298% bij elkaar reed, zag zijn proef beoordeeld worden met een tweede, derde en zevende plaats. Bij Van Lierop leverde, net als bij Sanavio, de wissels om de twee een onvoldoende op.

Maas maakt top drie compleet

De proef van Lynne Maas en Eastpoint (v. Westpoint) leverde 68,947% op, waarmee de amazone de top drie compleet maakte. Opvallend genoeg sloot er ook bij deze combinatie een fout in de serie om de twee.

Juryleden niet op één lijn

Ruud Schaeffer, jurylid bij C, zag in de als vierde geëindigde Kirsten Beckers en Aladin (v. Tchaikovsky) de winnares. Zijn collega bij M, Pauline van Nispen, plaatste Stephanie Beek-Peters bovenaan. Haar rit met Etoile Riche D’Apardi (v. Sir Oldenburg) bezorgde haar een negende plaats. Van Nispen zat over bijna de gehele linie een halve punt hoger dan haar collega-juryleden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.