Ga naar hoofdinhoud

Lichte Tour debuut voor Minderhoud en Ferdeaux in het verschiet

Ferdeaux en Kirsten Brouwer Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eind april nam Hans Peter Minderhoud de teugels over van Ferdeaux van Kirsten Brouwer. Afgelopen dagen startte Minderhoud met Zanardi aan de start in de Wereldbekerwedstrijd van Lyon en nam Ferdeaux mee als trainingspaard. "Super ervaring en binnenkort hun LT-debuut.", laat eigenaar Joop van Uytert weten.

Onder Kirsten Brouwer liep Ferdeaux al vanaf november 2014. Het duo reed succesvol mee met de Pavo Cup, hengstencompetitie en uiteindelijk in de Lichte Tour. Vanwege het tumultueuze vertrek van familie Brouwer bij Platinum Stable besloten eigenaren Joop van Uytert en Gerrit van Esterik besloten een nieuwe ruiter te zoeken voor de Bordeaux-zoon. Een maand later werd bekend gemaakt dat Hans Peter Minderhoud een combinatie zou gaan vormen met de bij het KWPN-goedgekeurde hengst.

Hoe het begon

In 2013 liep Ferdeaux mee in de kampioenskeuring op de Hengstenkeuring in Den Bosch. Toen nog onder de naam For you two. Meteen in het voorjaar van 2013 nam Ferdeaux deel aan het verrichtingsonderzoek. Bij de eerste beoordeling liet de hengst meteen al een goede indruk achter. Met name zijn galop viel op in positieve zin. Bij de eindbeoordeling werd Fairytale verkozen tot verrichtingstopper gevolgd door Ferdinand en op de derde plaats Ferdeaux met 84 punten.

Ferdeaux, Kirsten Brouwer Foto: Melanie Brevink

Meteen na het verrichtingsonderzoek ging Kirsten Brouwer met de hengst aan de slag. In 2015 stond de hengstencompetitie in de klasse L op de planning. In de finale in Den Bosch werd het duo tweede achter Franklin met Severo Jurado Lopez in het zadel. In het voorjaar van 2015 nam de hengst deel aan de selectie voor het WK jonge dressuurpaarden en niet zonder succes Ferdeaux en Brouwer maakten deel uit van de Nederlandse afvaardiging. In Verden eindigde het duo als tiende. Meteen daarop was er een tweede plek in de Pavo Cup.

In de hengstencompetitie in de klasse M was Ferdeaux duidelijk de sterkste en sloot dit dan ook af met een klinkende zege in de bomvolle Brabanthallen. Net als in 2015 stond voor 2016 ook na de hengstencompetitie de selecties voor het WK jonge dressuurpaarden, maar toen kreeg de Bordeaux-nazaat te kampen met een blessure.

Kirsten Brouwer met Ferdeaux. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de nodige rust was in 2017 het de tijd voor het Subtop-debuut voor Ferdeaux. Met 68,57% werden Brouwer en Ferdeaux tweede bij hun debuut in het ZZ-Zwaar. Daarna werden opnieuw de selecties voor het WK voor jonge dressuurpaarden op het programma. Daar werd de finale van de selectie winnend afgesloten. Op het WK in eigen land eindigde het duo op een elfde plaats bij de zevenjarigen. In November bemachtigden het duo de felbegeerde ticket voor Jumping Amsterdam. Hiervoor reden ze 72,96% bijeen op de subtopwedstrijd in Delft. Echter werd de ticket niet verzilverd door Ferdeaux, maar zijn stalgenoot Sultan des Paluds mocht deelnemen in de Rai.

In maart 2018 kwam er een einde aan het succesvolle duo en een maand later nam Hans Peter Minderhoud de teugels over.

Bekijk hier de training

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook