Ga naar hoofdinhoud

BuCha: Secret wint kwalificatie met 9,2

Secret (v. Sezuan) met Jessica Lynn Andersson - Foto: Equitaris

Secret (Sezuan x St. Moritz) kwam vanmorgen als elfde starter in de baan in de kwalificatieproef voor zesjarige dressuurpaarden op de Bundeschampionate in Warendorf. Zo'n veertig paarden kwamen daarna nog in de ring, maar die gingen allemaal niet over de 9,2 gemiddeld van black beauty.

En in die 9,2 zit straks in de finale ook nog wat lucht naar boven als alles meezit. In stap liet Secret vandaag onder Jessica-Lynn Thomas niet helemaal los (8,5), in de wissels kwam hij wat omhoog met de croupe (en omlaag met z’n hoofd) en het achterwaarts ging ook nog niet helemaal van harte.

Maar wát een draftour (9,5)! Een 9,5 was er ook voor de galop (waarbij vooral de uitgestrekte galop indruk maakte), een 9 voor de dürchlässigkeit en een 9,5 voor de totaalindruk.

9 gemiddeld voor Valverde

De door Reesink Horses en Rob van Puijenbroek gefokte Valverde (Vitalis x Ampere) behaalde de op één na hoogste punten. Hij kwam onder Eva Möller gemiddeld uit op een 9. De bruine hengst van Andreas Helgstrand die Secret vorig jaar ook voor moest laten gaan op de Wereldkampioenschappen kreeg 9 voor de stap, een 9 voor de draf, een 8,5 voor de galop, een 9 voor de dürchlässigkeit en een 9,5 voor de totaalindruk.

All at Once en Don Juan de Hus

Nog twee keer Reesink-succes was er met een zoon van ex-Reesink-hengsten All at Once En Don Juan de Hus : Anthazit (mv. Weltmeyer) scoorde onder Greeta Heemsoth een 8,8 gemiddeld.

Een 8,5 gemiddeld was er voor Don Mateo (Don Juan de Hus x Royal Highness). Drie keer Nederlands bloed dus ook in de top.

Op 5 voormalig Bundeskampioene Caty OLD (Sir Donnerhall x Fürst Heinrich) onder Eva Möller met een 8,4 gemiddeld. Een andere voormalig Bundeskampioen (die Secret wel ooit verslagen heeft) kwam uit op een 8 gemiddeld: Finest Selection (Follow Me x Lauries Crusador xx).

Uitslag

https://www.facebook.com/DeutscheReiterlicheVereinigung/posts/3888635307818333

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “BuCha: Secret wint kwalificatie met 9,2

  • Karel de Lange

    De oorzaak van de hoge croupe is omdat het changement niet in de lucht, zoals voorgeschreven staat, maar op het voorbeen gemaakt wordt. >>FEI 405 4.8. Flying change of leg. The flying change is performed in one (1) stride with the front and hind legs changing at the same moment. The change of the leading front and hind leg takes place during the moment of suspension<<.
    De oorzaak is een niet dalende achterhand waardoor de tact, het ritme en de balans ontbreken. Dat laatste is ook goed duidelijk zichtbaar op de foto waarbij het dragende rechtervoorbeen veel sterker wordt belast dan het diagonaal dragende achterbeen. Een paard dat achter de loodlijn wordt gereden waardoor de nek niet het hoogst punt is, kan biomechanisch niet in balans gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook