Ga naar hoofdinhoud

Corona-maatregelen voor Nederland: evenementen met meer dan 100 personen verboden

In een persconferentie van Minister president Mark Rutte, Jaap van Dissel van het RIVM en Bruno Bruins, zijn verdere coronamaatregelen aangekondigd, dat omdat de situatie aan het kantelen is volgens het RIVM. "We hebben niet meer exact grip wat er zich afspeelt." Een van de maatregelen is het verbieden van evenementen waarbij meer dan 100 personen aanwezig zijn in heel Nederland. Indoor Brabant is dus per direct afgelast.

Rutte zei over bijeenkomsten: “Wij willen eigenlijk helemaal geen bijeenkomsten van meer dan honderd mensen zien.” De maatregelen gelden tot en met 31 maart. De KNVB heeft al bekend gemaakt dat alle voetbalwedstrijden (eredivisie, eerste divisie en amateurvoetbal) zijn afgelast deze maand. De KNHS zal waarschijnlijk volgen. “De KNHS heeft de persconferentie van 15:00 uur van Premier Rutte gezien en wij komen zo snel mogelijk met meer informatie”, aldus de bond.

Aanvullende maatregelen Brabant

Voor Noord-Brabant zullen waarschijnlijk nog aanvullende maatregelen gelden, die worden later bekend gemaakt door de veiligheidsregio.

De maatregelen, die voor heel Nederland gelden, zijn:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contacten. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand): vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuisblijven.

*Dit bericht wordt later bijgewerkt*

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook