Ga naar hoofdinhoud

Chilano Blue en Wicked Game Woodlander hoogste punten sporttest München-Riem

Zac Efron (Zack x Don Larino) met Hermann Gerdes - Foto: Equitaris.de/Grömping
In München-Riem werden afgelopen weekend de sporttesten gehouden voor vier- en vijfjarige spring- en dressuurhengsten. Chilano Blue (v. Chacco's Son) scoorde bij de springpaarden de hoogste punten. De vijfjarige hengst kreeg 9,43. Bij de dressuurpaarden was met 8,60 de in Engeland geboren Hannoveraan Wicked Game Woodlander (v. Woodlander Wild Child) de beste. 

Een jaar geleden was Chilano Blue al de beste vierjarige hengst van de sporttest in München-Riem. De zoon van Chacco’s Son won dit weekend op nieuw bij de vijfjarigen met een nog betere score. Op alle onderdelen kwam de hengst boven de 9 uit. Voor vermogen kreeg hij het hoogste punt, een 9,8. Zijn totaal kwam uit op 9,43. De drie leeftijdsgenoten die meeliepen, bleven ver achter met totalen onder de 8.

Colestus-zoon Cascais

Bij de vierjarige springpaarden was Colestus-zoon Cascais de beste. De DSP-hengst had vorig jaar al op de 14-dagentest in Adelheidsdorf hoge punten behaald met een 10 voor de aanleg als springpaard en een 9,3 als springgemiddelde. Nu kreeg hij voor de sporttest 8,53 met als hoogste punt een 9 voor vermogen.

8,60 voor Wicked Game Woodlander

De Woodlander Stud fokte de vierjarige Hannoveraan Wicked Game Woodlander.  De hengst is via zijn vader Woodlander Wild Child een kleinzoon van tweevoudig wereldkampioene Woodlander Farouche. De hengst kreeg een totaal van 8,60 voor zijn test. De hoogste punten kreeg hij voor de galop, een 9,2 en voor de stap, een 9,0.

Zac Efron

Met 8,45 scoorde de kampioen van de Oldenburgse zadelkeuring Zac Efron net iets lager. De zoon van Blue Hors Zack kreeg negens voor de stap en de galop.

Vidar beste vijfjarige

Bij de vijfjarigen was Vidar (v. Viscount) van Landgestüt Celle de hengst met de meeste punten. Hij kreeg een totaal van 8,12 met een 8,50 voor de galop als hoogste cijfer. Direct daarachter kwam met een 8,01 de in Denemarken gefokte Zeffirelli. De zoon van Blue Hors Zack werd in 2017 goedgekeurd door het DSP en in de veiling bracht hij vervolgens 100.000 euro op.

Klik hier voor de resultaten van de sporttest.

Bron Hengste Equitaris

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook