Ga naar hoofdinhoud

El Capone-dochter Jacky JS scoort hoogste punten in Barsingerhorn

El Capone, hier onder Marieke van der Putten. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
De IBOP in Barsingerhorn vandaag leverde drie dressuurmerries op die meer dan 80 punten wisten te behalen. El Capone-dochter Jacky JS was hierbij de hoogst scorende, zij kreeg 82,5 punten. In totaal konden elf van de zestien dressuurmerries het IBOP-predicaat na vandaag aan hun cv toevoegen. Van de drie voorgestelde springmerries slaagden er twee.

Jacky JS (mv. Vivaldi, van fokker en geregistreerde mevr. Schouten uit Alkmaar) komt uit dezelfde stam als NMK-kampioene Dolly (v. Ulster). “Een grote, hoogbenige merrie die met veel houding bergop beweegt”, vertelt jurylid Henk Dirksen. “Ze stapt actief en zuiver en met een goede ruimte. Ze is ongecompliceerd en heeft veel houding en balans, en ze moet nog wat aan kracht winnen.”

Jevarieta Texel

Met 81,5 punten zat Jevarieta Texel (Sorento x Jazz van fokker en geregistreerde W.T. van der Linde uit de Cocksdorp) hier dichtbij. “Een heel grootramige merrie met extreem veel souplesse in alle drie de gangen. Ze heeft veel takt en techniek in beweging en kan gemakkelijk verruimen en verkorten. Galopperen doet ze bergop.”

In the Mood

Ook In the Mood (v. Desperado van fokker en geregistreerde M. Prosman uit Harmelen), gefokt uit de Pavo Cup- en IBOP-topper (91,5 punten) So What (v. Sandro Hit) kreeg een mooi puntentotaal: 80,5. “Deze merrie is opvallend lichtvoetig in beweging en de galop is net wat krachtiger dan de draf. Ze kan gemakkelijk verruimen en ze heeft een goede houding.”

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook