Ga naar hoofdinhoud

KWPN Voorjaarsonderzoek: 22 dressuurhengsten aangemeld

Catalogusnummer 403: NN (For Romance x Don Schufro) Fokker: Gestüt Lewutz Eigenaar Stoeterij Turfhorst Foto: Jacquelien van Tartwijk
Voor de aanlevering voor het KWPN Voorjaarsonderzoek zijn 22 dressuurhengsten ingeschreven. Onder hen vijftien driejarige hengsten en zeven vierjarige hengsten. Tot de driejarigen behoort onder andere Easy Game-zoon Louis ter Kwincke, die in de kampioensring op de KWPN Hengstenkeuring eerder dit jaar op de zevende plaats eindigde.

De reeds in Oldenburg goedgekeurde hengst Barton VDL (Bordeaux x Sir Donnerhall I) werd op de veiling van het Oldenburger Verband voor 30.000 euro naar Nederland gehaald en wordt aanstaande maandag ook aangeleverd. Dat geldt ook voor de in Mecklenburg goedgekeurde Totilas-zoon Tamino. Louis ter Kwincke werd onlangs voorgesteld op de BWP Hengstenkeuring, maar kreeg daar geen groen licht.

Doorverwezen vierjarigen

Van de zeven vierjarigen werd Expression-zoon Key Express afgelopen najaar niet getoond op de zadelpresentatie. Knappe Jonge (v. Ferguson) en de nog naamloze San Amour I-zoon werden voor het najaarsonderzoek van afgelopen jaar in overleg met de hengstenkeuringscommissie teruggetrokken. Dante Weltino-zoon Kaiser Weltino, halfbroer van de in Denemarken goedgekeurde Jack Sparrow, en For Romance I-zoon Kandour werden beide in het voorjaarsonderzoek van vorig jaar doorverwezen.

Driejarige hengsten

Vierjarige hengsten:

Bron: KWPN/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.