Ga naar hoofdinhoud

KWPN Voorjaarsonderzoek: 22 dressuurhengsten aangemeld

Catalogusnummer 403: NN (For Romance x Don Schufro) Fokker: Gestüt Lewutz Eigenaar Stoeterij Turfhorst Foto: Jacquelien van Tartwijk

Voor de aanlevering voor het KWPN Voorjaarsonderzoek zijn 22 dressuurhengsten ingeschreven. Onder hen vijftien driejarige hengsten en zeven vierjarige hengsten. Tot de driejarigen behoort onder andere Easy Game-zoon Louis ter Kwincke, die in de kampioensring op de KWPN Hengstenkeuring eerder dit jaar op de zevende plaats eindigde.

De reeds in Oldenburg goedgekeurde hengst Barton VDL (Bordeaux x Sir Donnerhall I) werd op de veiling van het Oldenburger Verband voor 30.000 euro naar Nederland gehaald en wordt aanstaande maandag ook aangeleverd. Dat geldt ook voor de in Mecklenburg goedgekeurde Totilas-zoon Tamino. Louis ter Kwincke werd onlangs voorgesteld op de BWP Hengstenkeuring, maar kreeg daar geen groen licht.

Doorverwezen vierjarigen

Van de zeven vierjarigen werd Expression-zoon Key Express afgelopen najaar niet getoond op de zadelpresentatie. Knappe Jonge (v. Ferguson) en de nog naamloze San Amour I-zoon werden voor het najaarsonderzoek van afgelopen jaar in overleg met de hengstenkeuringscommissie teruggetrokken. Dante Weltino-zoon Kaiser Weltino, halfbroer van de in Denemarken goedgekeurde Jack Sparrow, en For Romance I-zoon Kandour werden beide in het voorjaarsonderzoek van vorig jaar doorverwezen.

Driejarige hengsten

Vierjarige hengsten:

Bron: KWPN/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook