Ga naar hoofdinhoud

Furore maakt zijn naam waar en wint de met 18 miljoen gedoteerde BMW Hong Kong Derby

Furore Foto: The Hongkong jockey club

De derby, de klassieker der klassiekers, vindt in Europa in juni en juli plaats voor drie jarige Engelse volbloeden. Te Hong Kong is deze race voorbehouden aan vierjarige Engelse volbloeden en vond vanmiddag plaats.

Deze ren op gras over 2000 meter kende een sensationeel succes voor Hong Kong trainer Frankie Lor, die kampioensjockey Hugh Bowman (de vaste jockey van Winx) uit Australië over liet vliegen om zijn vierjarige pupil Furore (Pierro x Stormy Choice) te rijden. De 53-jarige Lor groeide op te Hong Kong en sleepte als eerste “native trainer” in de geschiedenis van derby de overwinning binnen. Lor heeft een snelle carrière naar het hoogste niveau van races te Hong Kong bereikt mede door de twee Groep I overwinningen afgelopen december tijdens de Longines International Races.

De race

Vertrokken uit de niet meest gunstigste startbox nr. 12 positioneerde Bowman zijn mount in het begin van de koers snel van de buitenkant naar de binnenkant van het deelnemersveld. Voordat het veertienkoppige deelnemersveld de eerste bocht van de race bereikte had Bowman zijn positie al ingenomen. De combinatie bleef rustig in een achtste positie aan de reling koersen om zo het ritme te blijven houden. Het tempo dat door Ka Ying Star en Mission Tycoon werd bepaald lag niet hoog. Bowman vond het met nog 600 meter te gaan tijd om van de reling af te koersen en zijn weg vrij te banen. Toen de twee koplopers met nog 400 meter te gaan verslapten koerste Bowman al drie wijd naast hen en naast Dark Dream en zette de hoogste versnelling in. Met een knappe rit bracht Bowman Furore voor topfavoriet Waikuku en Sunny Speed over de finish. Het is de tweede derby-overwinning voor Bowman die drie jaar geleden deze koers op Werther won.

Champions Day-doelen

Lor gaat bekijken hoe Furore zich van deze race herstelt en gaat het paard in ieder geval prepareren voor deelname aan de QEII Cup op de Champions Day te Sha Tin op 28 april aanstaande.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook