Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw fataal endurance-ongeluk in Dubai

Foto: Lonneke Ruesink

In Dubai is vandaag het twaalfde paard in minder dan acht weken dodelijk verongelukt in een internationale endurancewedstrijd. Het oneluk gebeurde in de vierde loop van de FEI CEI *** 160 Km President Cup Al Wathba. Het paard dat 'Catastrophically Injured' raakte was de achtjarige Dr Indigo, die werd gereden door Al Neyadi uit de Verenigde Arabische Emiraten.

In de facebookvideo waarop de finish van de race te zien is, is te zien dat er auto’s vlakbij meerijden, wat verboden is en kun je zien hoe de nummer twee zijn paard met de teugels probeert op te jagen. Ondanks dat er een steeds meer groeiende weerstand is van nationale federaties tegen de hoge snelheden, die in Al Wathba en The Dubai Endurance International City gereden worden zijn er toch een hoop landen, die deelnemen in de races met gemiddelde snelheden van meer dan 25 kilometer per uur.

FEI

De FEI beloofde eerder deze week om maatregelen te nemen om zowel de welzijns-issues als het steeds opnieuw niet naleven van de regels aan te pakken.

 

Bron: Grandprix-Replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook