Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw fataal endurance-ongeluk in Dubai

Foto: Lonneke Ruesink

In Dubai is vandaag het twaalfde paard in minder dan acht weken dodelijk verongelukt in een internationale endurancewedstrijd. Het oneluk gebeurde in de vierde loop van de FEI CEI *** 160 Km President Cup Al Wathba. Het paard dat 'Catastrophically Injured' raakte was de achtjarige Dr Indigo, die werd gereden door Al Neyadi uit de Verenigde Arabische Emiraten.

In de facebookvideo waarop de finish van de race te zien is, is te zien dat er auto’s vlakbij meerijden, wat verboden is en kun je zien hoe de nummer twee zijn paard met de teugels probeert op te jagen. Ondanks dat er een steeds meer groeiende weerstand is van nationale federaties tegen de hoge snelheden, die in Al Wathba en The Dubai Endurance International City gereden worden zijn er toch een hoop landen, die deelnemen in de races met gemiddelde snelheden van meer dan 25 kilometer per uur.

FEI

De FEI beloofde eerder deze week om maatregelen te nemen om zowel de welzijns-issues als het steeds opnieuw niet naleven van de regels aan te pakken.

 

Bron: Grandprix-Replay

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook