Ga naar hoofdinhoud

Topjockey Adrie de Vries vier keer in actie tijdens Dubai World Cup

Adrie de Vries wint $ 175.000-koers in Dubai op Mazzini Foto credits: Dubai Racing Club/Erika Rasmussen

Nederlandse topjockey Adrie de Vries komt vier keer in actie tijdens de rijkste paardenraces dag ter wereld. De Vries is zeer geliefd onder de eigenaren en trainers vanwege zijn vakmanschap en inzicht. Hij begeeft zich tijdens de Dubai World Cup dag tussen de beste jockeys ter wereld. Met vier ritten heeft de sympathieke De Vries de meeste kans op Mazzini waarmee hij in februari won en op Nine Below Zero waarmee hij nipt tweede werd op Super Saturday twee weken geleden. De Vries heeft sinds 1996 in 20 Dubai World Cup races gereden en kent de zand- en grasbaan op zijn duimpje.

De Vries start in de met 1 miljoen dollar gedoteerde Dubai Kahayla Classic op Rmmas (Mahabb x Shamayl) een zesjarige Arabische volbloed van Sheika Fatima bint Mansour al Nahyan en getraind door J. de Roüalle. De Vries won deze Group I ren voor Arabische volbloeds in 2010 en 2012.

Godolphin Mile

Daarna rijdt De Vries in de met 1,5 miljoen dollar door Mohammed bin Rashid al Maktoum City-District One gesponsorde Godolphin Mile op de vijfjarige Musawaat. Vorig jaar werd de jockey met het paard vierde en hij heeft meerdere keren in races te Dubai met hem gekoerst.

Dubai Golden Shaheen

Vervolgens rijdt De Vries in de met 2 miljoen dollar door Azizi gesponsorde Al Quoz Sprint op de zesjarige Mazzini waarmee hij op 9 februari j.l. een knap gereden sprintkoers won en twee weken geleden als derde finishte. Als vierde rit is De Vries geboekt voor de met 2,5 miljoen dollar door Gulf News gesponsorde Dubai Golden Shaheen op de vierjarige Nine Below Zero waarmee hij op Super Saturday nipt werd verslagen. Musawaat, Mazzini en Nine Below Zero staan alle drie in training bij Fawzi Nass.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook