Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder houden Hollandse eer hoog

Maikel van der Vleuten en Canisha. Foto: Equitext

"Even kijken wat erin zit”, zegt Maikel van der Vleuten na zijn rit in De Peelbergen over de tienjarige Canisha. De Brabantse topruiter zette de beste Nederlandse prestatie neer in het 1.40m met de Holstein-merrie die hij nu twee maanden onder het zadel heeft. “Ik wil haar morgen ook in de rankingproef starten. Dus ik heb nu heel niet flink gas gegeven, maar tot dusver ben ik tevreden met hoe ze het doet”. In de GP-kwalificatieproef ging de Portugese stalruiter van Stal Joppen uit Maasbree er met de winst vandoor.

Het is de tweede week van de Spring Tour bij De Peelbergen en zowel Van der Vleuten als Schröder gaan hun tweede week in bij het CSI in Kronenberg. Canisha (v. Cancara), in eigendom van Eric Vinken en voorheen onder het zadel bij Melvin Greveling, finishte met slecht twee honderdste van een seconde meer op de teller dan de nummer twee, Bertram Allen. De Ier zadelde voor proef direct op tijd Gk Casper (v. Canto).

Nieuwe paarden

Een halve seconde korter deed Rodrigo Almeida over zijn rit met Calvaro Z-telg Kafka van de Heffinck. De 26-jarige Portugees kampioen behaalde dit indoor seizoen diverse topklasseringen, maar zag de afgelopen maanden twee van zijn toppaarden vertrekken. Toch weerhoudt dat Almeida niet van regelmatig zegevieren. “Kafka wordt ieder concours beter en ik heb ook Chopin’s Bushi nog. Ik moet wel weer op zoek naar nieuwe paarden, maar dat is het spelletje nu eenmaal als je voor een handelsstal rijdt”, aldus de winnaar.

Medium Tour

In het tweede 1.40m van vandaag, een twee fasen rubriek, sloot Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky aan op de tweede plaats. De BWG-ruiter klokte met de elfjarige Cornet Obolensky-nazaat 31.57 seconden. Dat het vlugger kon bewees Duitser Lars Volmer. Met Lord Pezi- merrie Limited Edition S snelde hij door de finishlijn in 30.22. De derde plaats was voor Louise Saywell en Fantastico C. De competitieve Britse amazone besloot haar rit in 32.37.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook