Ga naar hoofdinhoud

Beezie Madden oppermachtig met Breitling LS in 4* GP Wellington

Beezie Madden en Breitling LS Foto Sportfot
Beezie Madden sloot de achtste week van het Winter Equestrian Festival in Wellington af met een klinkende overwinning in de Grand Prix. Met de KWPN goedgekeurde Breitling LS (v. Quintero) was de Amerikaanse niet te kloppen in de barrage van de 4*-wedstrijd. Ze bleef Richie Moloney met Carrabis Z (v. Canabis Z) en Adrienne Sternlicht op Cristalline (v. Cristallo I) drie seconden voor.

Met de snelle ruiters Denis Lynch en Richie Moloney achter haar in de barrage, wist Beezie Madden dat ze alles uit de kast van de twaalfjarige Breitling moest halen om te winnen. Het verliep helemaal volgens plan en Madden zette met 40,49 seconden de winnende tijd op het scorebord.

Balk voor Lynch

Denis Lynch kwam met RMF Echo (v. Virus) wel in de buurt qua tijd (41,27 seconden), maar kreeg een balk en werd hiermee vijfde. Zijn landgenoot Richie Moloney hield de lei wel schoon op Carrabis Z, maar bleef bijna drie seconden achter Madden met zijn 43,16.

Sternlicht als eerste nul

Adrienne Sternlicht beet het spits af in de elf man sterke barrage. De Amerikaanse sprong een solide foutloze ronde op de tienjarige merrie Cristalline in een tijd van 43,87 seconden. Het resultaat bleek goed voor de derde plaats. Ook de Canadese Lisa Carlsen bleef nog foutloos met Parette (v. Pessoa VDL) en werd vierde.

Ward snel met HH Gigi’s Girl

Even voor Beezie Madden was McLain Ward al snel op de KWPN-merrie HH Gigi’s Girl. Op de tienjarige Vingino-dochter snelde hij in 42,51 seconden rond, maar een afgeworpen balk bracht hem achter Lynch op de zesde plek.