Ga naar hoofdinhoud

Henk Nooren gaat Italianen ‘helpen’

In het verleden was hij al eens bondscoach van Italië, nu gaat Henk Nooren de Italiaanse springruiters opnieuw helpen. "Maar 'bondscoach' mag je het niet noemen, daar heb ik de tijd niet voor", aldus Henk Nooren.

Met zijn hernieuwde betrokkenheid bij de Italiaanse springsport vult Nooren deels het gat dat de vertrekkende coach Hans Horn achterlaat. “Ik ga het komende jaar zes clinics in Italië geven en daarnaast komen enkele Italiaanse ruiters regelmatig bij mij thuis trainen. Dat zijn Piergiorgio Bucci, Lorenzo di Luca en Emmanuele Gaudiano. Verder zal ik het Italiaanse team op drie van de vier Superleague-wedstrijden begeleiden. De vierde valt samen met het EK voor de young riders en dan ben ik met wat anders bezig”, lacht Nooren met een verwijzing naar zijn dochter Lisa.

Vittorio Orlandi, de president van de Italiaanse federatie, heeft voor het Olympische jaar 2016 meer maatregelen aangekondigd dan alleen de activiteiten van Henk Nooren. De Nederlandse topcoach zal bijgestaan worden door Emilio Puricelli, terwijl Roberto Arioldo de team-manager wordt. Emilio Puricelli zal ook de U25-ruiters gaan trainen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook