Ga naar hoofdinhoud

Sleiderinks Esmee sluit debuut onder Bluman af met winst

Daniel Bluman met Esmee Foto Sportfot

De schimmelmerrie Esmee is nog maar net onder het zadel van Daniel Bluman en ze weet haar nieuwe baas bij haar eerste optreden al de overwinning te bezorgen. De dochter van Berlin, die tot voor kort nog met Sjaak Sleiderink te zien was, won gisteravond de openingsrubriek van week 11 van het Winter Equestrian Festival.

De grote deelnemersveld van de 1,40m-rubriek was in twee prijzengroepen verdeeld. Daniel Bluman was van beide groepen de snelste met de negenjarige Esmee in 63,45 seconden. Hij bleef Laura Chapot met Cybel II (v. Varo) ruim twee seconden voor.

‘Droom van een paard’

Daniel Bluman is enthousiast over het optreden van Esmee die hij nog maar net op stal heeft: “Ze is van nature snel, heeft een grote galopsprong en is super voorzichtig: ze is een droom als een speed-paard en ik ben blij dat ik haar heb.”

Balard op Bella Donna derde

Achter Bluman en Chapot werd Erynn Balard derde met de KWPN-merrie Bella Donna (v. Gentleman) met drie seconden achterstand op Bluman.

Cavalier-dochter Donna Speciale

In de tweede groep won Leslie Howard. Ook zij had een KWPN’er onder het zadel, de Cavalier-dochter Donna Speciale. De Amerikaanse klokte 64,97 seconden en was bijna twee seconden sneller dan Alejandro Karolyi op Lincourt Gino (v. Gino III). In deze groep werd Annie Philips met de Hannoveraan Pele (v. Contendro I) derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron persbericht WEF Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook