Ga naar hoofdinhoud

Smolders sluit succesvolle week Olympia af met tweede plek GP

Harrie Smolders met Zinius Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Een kleine struikeling in de wending na de muur koste Harrie Smolders misschien wel de overwinning in de Grand Prix van Londen gisteravond. Met Zinius (v. Nabab de Reve) eindigde de ruiter uit Lage Mierde op de tweede plaats achter Alberto Zorzi en sloot zo een succesvolle week op de Olympia Christmas Horse Show af. Maikel van der Vleuten bleef met de negenjarige Dana Blue (v. Mr. Blue) ook foutloos in de barrage en mocht zich als vierde opstellen.

Harrie Smolders moest het gisteravond in de barrage van de 1,60m Grote Prijs het opnemen tegen twaalf concurrenten. De strijd barstte los toen publiekslieveling Michael Whitaker met Jb’s Hot Stuff (v. Locarno 62) met een foutloze ronde 34,30 seconden op de klokken had gezet. Dat resultaat bleek moeilijk te evenaren.

Dana Blue vlot foutloos

Maikel van der Vleuten die met de nog jonge merrie Dana Blue net voor Harrie Smolders de ring binnen reed, deed niet direct een aanval op Whitakers tijd. Een vlotte foutloze ronde in 36,11 seconden bracht het paar wel het vierde geld.

Kleine struikeling

Met Zinius had de huidige nummer vijf van de wereld, Harrie Smolders, al laten zien goed uit de voeten te kunnen in de kleine hal van Londen. Smolders trapte direct het gaspedaal in en moest dat in de wending na de tweede hindernis bijna bezuren. In de landing na de muur struikelde de Nabab de Reve-zoon en hield zich maar net in de benen. Het deerde de combinatie niet en kwam zes honderdste sneller (34,24) over de finish dan Michael Whitaker.

Zorzi razendsnel

Toch was het Alberto Zorzi die met Athina Onassis’ paard Contanga (v. Catoki) nog over de tijd van Smolders heen ging. Op de dertienjarige, talentvolle merrie klokte de Italiaan 34,05 seconden en pakte de zege.

Edwina Tops vijfde nuller

De vijfde en laatste foutloze in de barrage was Edwina Tops-Alexander die met de geweldig springende Inca Boy van T Vianahof (v. Diamant de Semilly) in 40,24 seconden finishte.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook