Ga naar hoofdinhoud

Becks en Hünicke nieuwe Duitse Young Rider-kampioenen

Jil-Marielle Becks met Damon Hill Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In Riesenbeck konden Jil-Marielle Becks en Sven Gero Hünicke gisteren als eerste kampioenen gehuldigd worden op de Nationale Kampioenschappen voor de Duitse jeugd. Donderdag ging het kampioenschap van start op de terreinen van Ludger Beerbaum en zaterdag was de winnaar van teambroms precies op tijd weer terug om de kersverse kampioenen bij de Young Riders te kunnen feliciteren.

Dressuur

Becks en de Damon Hill-zoon Damon’s Satelite, die op het EK in Oliva vorige maand individueel een zilveren en een bronzen medaille mee naar huis namen, schreven de eerste twee proeven van het Duitse kampioenschap overtuigend op hun naam met scores van 76.228% en 77.675%. Hiermee kon het paar, ondanks een minder optreden in de afsluitende Kür met een resultaat van 69.9%, net voor blijven op Leonie Richter en Don Windsor. De eindscore van Richter en de zoon van Don Cardinale was 223.592 en Becks kwam uit op 223.803. Anna-Lise Theile veroverde met Ducati K de bronzen medaille. Met deze hengst, die eveneens een zoon van Damon Hill is, kwam Theile uit op 223.430 in totaal.

Springen

Bij de springruiters wist Hünicke beslag te leggen op het goud, door met Sunshine Brown als enige combinatie drie proeven compleet foutloos te blijven. “Ik wilde eigenlijk in ieder geval in één van de rubrieken een plaatsing halen”, vertelde Hünicke na afloop verheugd. De negentienjarige ruiter reed mee met zijn ene hand in het gips, omdat hij een band van zijn duim had gescheurd. “Ja dat heeft me wel iets gehinderd, maar het is toch maar allemaal goed gelukt.”
Philip Koch en Cees kwamen na de drie parcoursen uit op 4.49 strafpunten en wonnen daarmee zilver. Het brons was voor Marisa Braig, die met Pablito van Erpekom in totaal uitkwam op 8.13 strafpunten.

Vandaag staan in Riesenbeck de afsluitende proeven voor de pony’s, de Children en de junioren op het programma, voor zowel het springen als de dressuur.



Klik hier voor alle uitslagen

Bron: StGeorg/Pferd-Aktuell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.