Ga naar hoofdinhoud

Succesvolle première voor Helen Langehanenberg en Damsey

Helen Langehanenberg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Helen Langehanenberg heeft laten zien dat ze een goed team is met de dressuurhengst Damsey FRH. Haar wedstrijddebuut met de goedgekeurde Hannoveranerhengst werd beloond met een eerste en tweede plaats. Daarbij haalde het duo scores boven de 70%.

De Olympische amazone presenteerde haar paard tijdens een subtopwedstrijd in het Duitse Vreschen-Bokel eind vorige maand, in hetzelfde weekend dat de Wereldbekerfinale plaats vond. In de verkorte Grand Prix won het duo met 72,713%. Hierbij wisten ze alle drie de juryleden te overtuigen voor een eerste plaats. In de reguliere Grand Prix werden de cijfers nog hoger: 75,533% in totaal, wat resulteerde in een tweede plaats.

Sinds februari is de veertienjarige zoon van Dressage Royal onder het zadel bij Langehanenberg. Het is één van de tophengsten van hengstenhouderij Jens Meyer en in eigendom van de Amerikaanse Louise Leatherdale. Voorheen reed Steffen Frahm, in dienst van Jens Meyer, het paard. Nadat Frahm van werkgever veranderde had de hengst geen ruiter meer. Langehanenberg en Meyer hebben in het verleden al eerder samengewerkt, toen heeft de amazone ook al hengsten voor het station gereden en voorgesteld.

Bron: Horses / St-Georg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.