Ga naar hoofdinhoud

Dujardin en Valegro breken ook kür wereldrecord

Charlotte Dujardin met ValegroFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In een stampvolle Olympia hal in Londen werd het publiek vanavond getrakteerd op prachtige dressuursport. Daarbij brak Charlotte Dujardin met de majestueuze Valegro voor de tweede avond op rij haar eigen wereldrecord. Voor Nederland werd Edward Gal tweede met Glock's Undercover N.O.P., gevolgd door Jessica von Bredow-Werndl met Unee BB. Danielle Heijkoop en Siro N.O.P. werden vierde.

Charlotte, Britse sportvrouw van het jaar,  bracht de twaalfjarige Negro-zoon pas voor de tweede keer weer aan de start na de WEG, maar de combinatie bewees dat ze absoluut hun vorm behouden hebben. Met een score van maar liefst  94.300% brak ze precies twaalf maanden na dato opnieuw haar eigen wereldrecord met een perfect optreden, dat gevolgd werd door een staande ovatie.

Hollandse ster
Edward Gal reed met Glock’s Undercover N.O.P. een energieke proef. In de eerste helft straalde de Hollandse ster met de lichtvoetige Ferro-zoon, vooral in de uitgestrekte draf, maar in de tweede helft bouwde de zwarte ruin teveel spanning op, waardoor in combinatie met de kijkerige hoek bij K enkele haperingen ontstonden . Edward mocht als tweede aansluiten met een percentage van 83.550%.

Last but not least
Het zag er voor Danielle Heijkoop even naar uit dat ze de derde plaats zou bemachtigen. De sympathieke Rotterdamse ging als laatste van start en reed een gedurfde proef met Siro N.O.P.. Een paar kleine foutjes in het begin hielden haar net van het podium af. De zwarte Gribaldi-zoon stond er scherp aan in de piaffe en passage en liet mooie pirouettes zien, wat hen een score van 80.325% opleverden.

Tussen Heijkoop en Gal stond Jessica von Bredow-Werndl met Unee BB (v. Gribaldi). De Duitse amazone kreeg  80.725 toebedeeld. Partner in crime van Charlotte, Carl Hester, bezette de vijfde plaats. Met KWPN’er Nip Tuck (v. Don Ruto)  verzamelde hij in een keurig gereden proef 79.925%.

Bondscoach Wim Ernes vond het verschil tussen Gal en Dujardin wel erg groot, maar was wel van mening dat Dujardin terecht won. “Edward toonde een hele goede draf, piaffe en passage tour en ook de uitgestrekte stap was zonder meer top. In de changementen om de pas zat een miniem hakkeltje en Undercover werd in de bewegingsafloop iets druk”, aldus Ernes. Over de rit van Daniëlle Heijkoop was Ernes ook zeer te spreken. “Ik vond dat zij heel goed reed. Siro toonde een fris en energiek beeld en was erg mooi in de hoofd en halshouding. Zij toonde een magistrale overgang van de pirouette naar rechts in de piaffe. Wat haar veel punten heeft gekost was het foutje in het appuyement naar links, waarin Siro in galop aansprong”. Bij Katja Gevers en Thriller versterkte de muziek niet de technische uitvoering van de Kür. “Katja reed een goede wedstrijd, maar er werd niet de goede versie van de muziek ten gehore gebracht. Erg jammer, temeer omdat Katja en Thriller technisch wel een goede proef reden”.

In de tussenstand na vijf wedstrijden gaan de Duitse Fabienne Lutkemeier en haar landgenote Jessica von Bredow-Werndl gezamenlijk aan de leiding met 54 punten. Daniëlle Heijkoop en Edward Gal delen de vijfde plek met 40 punten, direct gevolgd door Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud, die op 37 punten staan.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

4 reacties op “Dujardin en Valegro breken ook kür wereldrecord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.