Ga naar hoofdinhoud

Finale zevenjarigen Vilamoura voor Marc Bettinger

Marc Bettinger, hier met Oh d’Eole. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Marc Bettinger pakte gisteren de titel in de finale voor zevenjarige springpaarden op de Atlantic Tour in Vilamoura. De Duitser zat in het zadel van de Holsteinse merrie Celina IX met wie hij al meerdere overwinningen in de Yougster Tour heeft geboekt. VDL Friso SMH van de VDL Stud werd tweede onder Marlon Zanotelli. De KWPN-merrie Funnycan eindigde op de derde plaats onder de Britse Laura Mantel.

De in de barrage van de finale, die over twee rondes over een hoogte van 1,40m werd gehouden, kwamen vijf combinaties aan de start. Marc Bettinger reed de Canstakko-merrie in 25,19 seconden naar de zege. Niet verrassend want de Duitser had afgelopen weekend al een overwinning op zijn naam staan.

VDL Stud

Begin dit jaar nam Marlon Zanotelli plaats in het zadel van een aantal paarden van de VDL Stud. Op de Bugatti-zoon VDL Friso SMH, die eerst onder James Billington liep, werd de Italiaan tweede in een tijd van 26,73 seconden.

Dochter van Zavall VDL

Op de derde plaats volgde nog een KWPN’er, de Zavall VDL-dochter Funnycan. De Britse Laura Mantel stuurde het fokproduct van Haarman uit Wesepe naar het podium in 29,59 seconden.

Emma Stoker met de hengst Everton de Villee (v. Arko III) werd met een balk vierde. Haar landgenote Nicole Pavitt werd met haar eigen gefokte Paris 16 vijfde. Paris is een dochter van Harrie Smolders’ Don VHP Z.

Pals beste Nederlander

Johnny Pals was de beste Nederlander, met de hengst Balpar de Trebox Z werd hij met een balk in het basisparcours zestiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.