Ga naar hoofdinhoud

Leunus van Lieren over Zweistra en Double Dutch: ‘Deze combinatie gaat de Olympische Spelen halen’

Leunus van Lieren met Double Dutch en Thamar Zweistra - Foto: Leontien Ruissen
In een interview met PZC (regio Walcheren) zegt Leunus van Lieren stellig dat hij verwacht dat Thamar Zweistra en Hexagon's Double Dutch (v. Johnson) de Olympische Spelen gaan halen. De Zeeuwse krant interviewde Van Lieren en Zweistra naar aanleiding van het missen van Aken omdat Double Dutch niet helemaal fit is. De gloriedagen voor Double Dutch komen nog wel, dat weten Zweistra en Van Lieren zeker. 

Voorlopig verschijnt Double Dutch niet meer op een groot concours. Thamar Zweistra traint thuis verder en legt de lat hoog, want ze wil zo goed mogelijk worden. Haar volgende doel is met Double Dutch nog een paar keer een score boven de 71% halen. Dat zou betekenen dat ze wordt opgenomen in het A-kader, nadat ze na haar 70+-score in Pompadour al werd opgenomen in het B-kader. “Ik wil kijken of hij volgend jaar goed genoeg is om daarin mee te kunnen.”

Beter dan Ollright

Volgens Leunus van Lieren is Double Dutch een stuk beter dan Ollright, het paard waarmee zoon Laurens (overigens de fokker en ook mede-eigenaar van Double Dutch) ooit in het A-kader zat.  “Double Dutch heeft al 73% gehaald in de klassieke dressuurproef. De hoogste score van Ollright was 72%.”

‘Hij doet braaf wat je zegt’

Ook Zweistra zelf heeft hoge verwachtingen:  “Hij heeft absoluut geen moeite met de zware onderdelen uit de Grand Prix. Hij kan goed ‘zitten’ en kracht zetten. Hij is heel gevoelig op zijn lijf en doet altijd heel braaf wat je zegt.”

Lees het hele artikel via Blendle.com

Bron: PZC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.