Ga naar hoofdinhoud

Paard ingeslapen na val in Grote Prijs München

Update
Eoin McMahon en Questfinder

Een drama voltrok zich vanmiddag in de Grote Prijs van München. De Ier Eoin McMahon en zijn paard Questfinder (v. Quintender) kwamen ten val op de sloot. Questfinder brak daarbij zijn been en moest ingeslapen worden, zo liet de woordvoerder van het concours weten. Op verzoek van de deelnemende ruiters werd de Grote Prijs stilgelegd. 

Het ongeluk gebeurde op de sloot. Eoin McMahon en Questfinder kwamen met een ongelukkige afstand bij de sprong, waardoor de ruin besloot veel te vroeg te springen. In de lucht verloor hij zijn evenwicht en kwam heftig ten val. McMahon kwam onder de ruin terecht. Met vereende krachten konden de omstanders de twintigjarige onder Questfinder vandaan halen, waarna hij per helikopter naar het ziekenhuis werd gevlogen.

Enige tijd later lieten de artsen weten dat de ruiter buiten levensgevaar is. Wel moet hij nog 24 uur in het ziekenhuis blijven voor aanvullende onderzoeken en controle. De stal van McMahon, Carl Hanley Sporthorses GmbH in Ostercappeln, liet op Facebook weten dat de ruiter bont en blauw is, een hersenschudding heeft en een vinger brak, maar verder niets ernstigs overhield aan de val.

De organisatie liet weten geschokt te zijn door de gebeurtenis, maar benadrukte in de persconferentie dat de sloot aan de eisen van de FEI voldeed en de bodem goed was. Meer dan de helft van de ruiters had de eerste omloop al gereden voor de val en daarom besloot de organisatie om de helft van het prijzengeld te verdelen onder de gestarte ruiters. De andere helft wordt als bonus bij het prijzengeld van de Grote Prijs van München in 2017 opgeteld.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Pferderevue/St-Georg/ Facebook Pferd International München 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.