Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer: ‘Dit is wel heel erg zuur’

Exclusief
Zippo
Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Grand Prix-proef van Patrick van der Meer en Zippo is nog maar net begonnen, het eerste uitstrekken over de diagonaal is achter de rug en dan klinkt plotseling de bel. Patrick kijkt naar het bloed dat misschien wel uit de mond van zijn paard is gekomen en haalt met een gebaar van 'wat een pech' zijn schouders op. Weg klassering, weg Kür.

Maar dan blijkt dat juryvoorzitter Annette Fransen-Iacobaeus de bel heeft geluid omdat Zippo kreupel zou zijn. Niemand heeft dat gezien, maar het commentaar is onverbiddelijk. “He was lame”, zegt de Zweedse hoofdjury goed hoorbaar voor Van der Meers groom.

‘Niets aan de hand’

“Ik begrijp hier helemaal niets van”, zegt een verbolgen Patrick van der Meer. “Ik heb heel fijn losgereden, er was absoluut niets aan de hand. Wel raakte in het begin van de proef de tong over het bit. Dat wilde ik natuurlijk herstellen en daarbij knikte hij wat door. Toen de bel ging dacht ik dat hij bij dat doorknikken op z’n tong of z’n wang had gebeten. Ik dacht: pech, kan gebeuren. Maar ik zag geen bloed. En op het voorterrein zei m’n groom dat de jury m’n paard kreupel had gezien.”

Geen Kür

“Dit is wel heel erg zuur. Nu mag ik dus ook geen Kür rijden. Terwijl er met Zippo niets aan de hand is.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Patrick van der Meer: ‘Dit is wel heel erg zuur’

  • Ronald Smeenk

    Niks te zien? Helemaal takt zuiver was hij ook niet… Of hij pijnlijk kreupel was betwijfel ik ook maar zoals jullie het hier neerschrijven is wel erg rooskleurig.

  • Sanne

    Ik ben daar niet aanwezig geweest en heb dan dus ook niets gezien, ik vraag mij alleen af of er anno 2017 geen opnames zijn gemaakt via de gsm of wat dan ook, zodat dit teruggekeken en juist beoordeeld kan worden. Misschien heeft de jury gelijk, misschien ook niet, video zal dit toch zeker kunnen laten zien.

  • Ronald smeenk

    @sanne: op clip my horse kun je alles terug kijken.

  • H. Hegeman

    Ik heb het wel gezien! Ik zat op A en had een goed beeld. De combinatie werd al op de eerste diagonaal (na de begingroet) uitgebeld. Kreupel heb ik hem niet gezien. Voordat hij de ring in ging vond ik hem wat strak en druk in de mond. Op de desbetreffende diagonaal vond ik hem wat ‘sjouwerig’. Als jurylid zou ik het nog een paar oefeningen hebben afgewacht om tot een definitief besluit te komen. Ik vond het nu wat voorbarig. De tong uit de mond heb ik niet gezien, maar dat kon de hoofdjury bij C op dat moment ook niet zien. Jammer voor Patrick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.