Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘Dit zijn de Olympische Spelen’

Exclusief
“Op de triple bar oversprong Zirocco Blue zich iets”, analyseert bondscoach Rob Ehrens het drama dat zich vandaag aan Jur Vrieling voltrok. “Toen dook hij iets naar rechts toe waardoor de afstand te dicht werd. In onze sport moet je soms in een fractie van een seconde handelen.”

Jur Vrieling had iets meer de buitenkant van de gebogen lijn aan moeten houden om de afstand in zeven kleine galopsprongen passend te houden. “Nu werd het allemaal te strak voor die driesprong en dat was een beetje beledigend voor de hengst. En dan is het dus inderdaad een hengst, een heel voorzichtige hengst.”

Meer controle

“Vroeger zou een galopsprong minder naar de driesprong de betere keuze zijn geweest”, vertelt Rob Ehrens. “Jur heeft steeds meer controle over Zirocco gekregen waardoor hij regelmatig een galopsprong meer kan maken. Vaak is dat beter, dan vlieg je niet zo maar een combinatie in. Vaak, als je de concessie doet dat je voorwaarts zo’n combinatie in vliegt, krijg je daar in het verloop van het parcours de rekening van.”

“Dus: het plan was duidelijk, maar de uitvoering was helaas niet goed.”

Levende wezens

Volgens Ehrens spelen ook nog andere dan puur rijtechnische zaken een rol. “We praten hier niet over een gewoon 1.50 m-parcours en zeker ook niet over een gewone eerste divisie-landenwedstrijd. Dit zijn de Olympische Spelen. En dat werkt ook een klein beetje in op degene die op dat paard zit. Het zijn levende wezens, beide. En dat luistert heel nauw.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Rob Ehrens: ‘Dit zijn de Olympische Spelen’

  • Marian Raven

    En zo is het! Hartstikke jammer, maar shit happens.
    Laten we hopen dat het in de landenwedstrijd allemaal goed gaat. Succes mannen!

  • Cees van Beckhoven

    Zo is het Rob! Heel veel succes met je superteam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.