Ga naar hoofdinhoud

Robert Dover: ‘Go for Gold’

Met de Verenigde Staten van Amerika weer terug op het op het Olympische podium is de doelstelling van Robert Dover van vier jaar geleden gehaald. Dover wil dit traject voortzetten in de komende twee jaar dat hij nog technisch adviseur is van de Amerikanen. Hij is overtuigd dat dit de weg naar goud is.

Onder leiding van Robert Dover wonnen de Amerikanen brons op de Olympische Spelen in Rio. Voor de komende jaren ontvouwde Dover zijn ambitieuze plannen aan Dressage News om de dressuur op een nog hoger peil te brengen. Hij wil fondsen werven om zoveel mogelijk Amerikanen van verschillende niveau’s volgend jaar naar Europa te laten gaan om daar dressuurwedstrijden te rijden. Het eerste doel is goud op de wereldruiterspelen in Tryon in eigen land over twee jaar.

Route naar Goud

De 60-jarige Robert Dover was meerdere keren deelnemer op de Spelen en won vier bronzen medailles met het team. Of hij ook tot de Spelen van Tokio in 2020 aan blijft als bondscoach en technisch adviseur is nog niet bekend. In het interview met Dressage News liet Dover weten: “Ik durfde niet de beslissing te nemen om weer voor vier jaar bondscoach te zijn. Ik dacht eerst maar eens voor twee jaar en dan nog maar eens evalueren.” Hij wil in ieder geval verder bouwen aan de weg die hij met het team in 2013 is ingeslagen, wat nu de ‘Route naar Goud’ heet.

Omaha en Tryon

De komende twee jaar zijn twee grote en belangrijke paardensport evenementen in de VS, eerst volgend voorjaar de wereldbeker finale in Omaha en dan in 2018 de WEG in Tryon. Dover: “Ik wil proberen zoveel mogelijk combinaties in de Omaha te krijgen om het trainingsprogramma af te stemmen op de wedstrijdprestaties. Het doel in om vervolgens in Tryon een podiumplaats te bemachtigen om zo rechtstreeks een ticket te krijgen voor de Spelen in Tokio.”

Strategie

Programma’s moeten worden geïntensiveerd, zowel voor de WEG als de Olympische Spelen, legde Dover uit: “We moeten nog meer strategisch werken, zowel in trainingen als het gaan naar wedstrijden om een oog op een medaille te houden. Er zal goed geanalyseerd moeten worden en we moeten een goed management hebben voor het landenteam de komende tijd. Er gaat veel veranderen, op de WEG mogen we nog met vier ruiters starten, in Tokio zijn het er drie.”

Nations Cup winnen

Dover vervolgt: “Ik wil zo veel mogelijk ruiters naar Europa sturen, naar de verschillende toeren. Proberen zoveel mogelijk Nations Cup-wedstrijden te rijden, zo niet allemaal. Het doel is om de Nations Cup series te winnen en zo de beste uitgangspositie voor de WEG te hebben.”

Fondsen

Om alle plannen mogelijk te maken, spant Robert Dover zich nog meer in om fondsen te werven. Het programma hiervoor moet nog beter worden dan de succesvolle campagnes die hij de afgelopen drie jaar voerde.

Bron Dressage News/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.