Ga naar hoofdinhoud

Springbank VH II wint met 97.20% finale driejarige dressuurpaarden

Foto: Rick Helmink
Met twee tienen en drie cijfers boven de negen won de driejarige hengst Springbank VH II onder Severo Jurado Lopez de finale van de Zweedse kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. De zoon van Skovens Rafael, in het bezit van Andreas Helgstrand, liep in de finale 97.20% bij elkaar en treed in de voetsporen van zijn volle broer en tweevoudig WK-finalist Springbank VH

Gastjurylid Isobel Wessels uit Engeland was vol lof over de in Denemarken goedgekeurde hengst Springbank VH II. “We weten niet wat nog meer zouden willen verlangen”, zei Wessels, “de draf krijgt een 9.8, de stap zou iets ruimer kunnen, een 9.3 en de galop is energiek vanuit het achterbeen een 9.5. Hij krijgt een 10 voor submission, wat willen we nog meer? Je kunt niet meer wensen, dus ook een 10 voor de aanleg.” Wessels besloot haar commentaar met ‘a lovely, lovely horse’.

Volle broer van WK-paard

Met 97.20% werd de hengst van Andreas Helgstrand kampioen van de driejarigen. In maart liep de zoon van Skofens Rafael al een goede test met alleen 9-ens. Ook zijn vier jaar oudere broer en naamgenoot Springbank VH liep al meerdere malen hoog in de punten in rijpaardenproeven. Hij was twee maal op het WK te bewonderen, dit jaar in Ermelo onder Andreas Helgstrand waar hij in de finale voor zevenjarigen veertiende werd.

Zilver en brons naar goedgekeurde hengsten

De zilveren en bronzen medailles in het kampioenschap voor driejarigen gingen naar de hengsten Formalin en Demand. De  Floricello-zoon Formalin kwam op 90% en de Ampere-zoon Demand kreeg in de finale 84.60%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Tidningen Ridsport/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.