Ga naar hoofdinhoud

Witte-Vrees met gebroken pink aan de bakrand

Het zit dressuuramazone Madeleine Witte-Vrees niet mee de laatste weken. Eerst raakte haar toppaard Wynton (v. Jazz) licht geblesseerd, vervolgens kwam haar hond vorige week vrijdag te overlijden en als klap op de vuurpijl brak ze diezelfde dag haar pink waardoor ze noodgedwongen niet kan rijden en haar concoursen moet annuleren. “Ik wilde morgen mijn Grand Prix-debuut maken met Unlimited (v. Jazz) in Uden, maar dat gaat helaas niet”, vertelt Witte-Vrees.


Vorige week vrijdagochtend moest Witte-Vrees haar negenjarige hond Max in laten slapen. ’s Middags stond ze net op het punt om haar zoon op te halen toen ze geblesseerd raakte. “Ik was er met mijn hoofd toch niet helemaal bij. Het kinderstoeltje voor in de auto klapte open op mijn pink. Deze schoot ook uit de kom en stond er overdwars op. In het ziekenhuis is het gezet en nu zit mijn pink in het gips. Maandag wordt de gips vervangen door een spalk, maar het herstel duurt nog zeker vier weken”, legt de amazone uit. “Hopelijk krijg ik dan wel een hoesje voor mijn hand zodat ik weer kan rijden.” Op dit moment worden de paarden voor haar doorgereden en is Witte-Vrees zelf voornamelijk aan het lesgeven.

Zelfs al kan Witte-Vrees volgende week weer in het zadel stappen, toch zal ze de Pavo Cup niet zelf rijden met Franklin (v. Ampere). “Franklin loopt echt fantastisch, maar hij is pas vier en ik wil op dit moment met mijn hand geen risico lopen. Het is en blijft een jong paard.” Ze heeft de hengst in gezamenlijk eigendom met Tim en Leida Collins en Deen Andreas Helgstrand. De stalruiter van Helgstrand, Emma Ahlberg, zal Franklin uitbrengen in de Pavo Cup. Witte-Vrees wil als eerste weer plaatsnemen in het zadel van de zevenjarige Cennin (v. Vivaldi). “Hij is heel braaf. Dat is een geweldig paard, daar zit al bijna alles op en aan. Echt een paard voor de toekomst.”

Met Wynton gaat het inmiddels weer goed, nadat hij eind mei licht geblesseerd raakte. “Wynton dacht dat we naar de dekruimte gingen in plaats van opzadelen. Hij bezeerde zich met steigeren en moest een paar weken stappen. We zijn hem nu weer aan het rijden. Deze maand moet hij weer conditie krijgen, de oefeningen kent hij echt nog wel”, vertelt Madeleine Witte-Vrees.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.