Ga naar hoofdinhoud

Katie Prudent Monahan wint Medium Tour

De finale van de Medium Tour over 1,40m was vanochtend voor de veteraan Katie Prudent Monahan. De zeer succesvolle amazone reed Onisha (v. Caretino), een veertienjarige merrie van haar pupil Reed Kessler.


Katie Prudent Monahan acteerde zelf jarenlang op het aller hoogste niveau in de springsport, maar geniet nu vooral naamsbekendheid als de trainer van de negentienjarige Reed Kessler. Onder Prudent’s hoede reed Kessler op achttienjarige leeftijd de Olympische Spelen in Londen 2012 en is zij nu één van de succesvolste amazones ter wereld. Voor het concours in Valkenswaard mocht Katie Prudent Monahan de veertienjarige Onisha even lenen van haar leerling en won ze direct de Medium Tour. Prudent Monahan is het rijden dus nog lang niet verleerd.

De Duitser Alois Pollmann-Schweckshorst pakte de tweede plek en de Brit Mark Armstrong werd derde met de pas achtjarige Frisbee (v. Berlin). Rodrigo Pessoa werd vierde met de recent aangeschafte Tinkabell 12 (v. Casco).

Aniek Poels was de beste Nederlander en werd vijfde met Gentleman-dochter Athena. Mathijs van Asten pakte de zevende plek en Eric van der Vleuten werd twaalfde.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.