Ga naar hoofdinhoud

Mohimont succesvol met Nederlandse paarden op Belgisch kampioenschap

Barroso
Op het Belgisch kampioenschap voor jonge dressuurpaarden schreef Dominique Mohimont zowel de vijfjarigen-rubriek als de zevenjarigen-rubriek op haar naam. Dit deed ze met Genie (v. Zhivago) en El Corona Texel (v. Wyton). Beide paarden zijn in Nederland gefokt. De hoogste score in de finale was voor Barroso (v. Bordeaux) gereden door Larissa Pauluis en in eigendom van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle.

Bij de vierjarigen was de overwinning voor Belaggio (v. Belissimo M) met in het zadel Andrea Muller-Kersten. In maart van dit jaar werd Belaggio nog de veilingtopper van Verden. In de eerste twee rondes pakte de ruin overtuigend de overwinning, maar in de finale moest hij toch de Jazz-nakomelingen Juwel Krack van het Klaverhof  en Golddream van de Kempenhoeve voor laten gaan. De beide Jazz-nakomelingen werden voorgesteld door Nick van Laer. Het zilver was voor First-step Valentin (v. Vitalis) met Larissa Pauluis. Deze hengst is bij het SBS-goedgekeurd en in mede-eigendom van Joop van Uytert. Het brons werd omgehangen bij Nick van Laer met Juwel Krack van het Klaverhof.

Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen.

Vijfjarigen

In de eerste ronde en in de finale was Dominique Mohimont met Genie (v. Zhivago) de enige combinatie die boven de 80% scoorde. Genie werd gefokt door Sietse van Dellen. In ronde 2 moesten ze Suraya Hendrikx met Danoon (v. Danone I), de winnaars van het zilver, en Isabel Cool met Glorious Coolhorses (v. Krack C), de winnaars van het brons, boven zich dulden.

Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Zesjarigen

Barroso (v. Bordeaux) wist alle drie rondes overtuigend te winnen, maar maakte de klapper in de finale. Samen met Larissa Pauluis liep hij naar een score van 88,2%. In Saumur, eerder dit jaar, pakte de combinatie al de overwinning bij het Frans kampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden. Op het WK jonge dressuurpaarden eindigde de combinatie op een achtste plaats in de kleine finale.  Het zilver werd bemachtigd door Julie Dossin met First Lady (v. Sir Donnerhal I) en het brons door WK-gangers Kevin Laevens met Kozinsky van de Dries (v. Quaterback)

Klik hier voor de uitslag van de zesjarigen.

Zevenjarigen

In de eerste ronde moesten El Corona Texel (v. Wynton) en Dominique Mohimont genoegen nemen met de tweede plaats, maar in ronde twee en in de finale hadden ze de smaak te pakken scoorden in beide proeven de winnende score van 84,2%. Dit was genoeg voor de gouden medaille. Nick van Laer en Just a Little Bit Krack van het Klaverhof (v. Tango) pakten de overwinning in de eerste ronde, de tweede plaats in de tweede ronde en de derde plaats in de finale. Uiteindelijk mochten ze het zilver meenemen naar huis. Het brons werd omgehangen bij Anke Moordtgat met Estée Lauder (v. Santano)

Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen.

Coupe Wallonië

De strijd om de Coupe Wallonië werd verreden over twee proeven, één op Prix st. George-niveau en één op Intermediaire I-niveau. In de PSG-proef ging de overwinning naar Sophie van Lent-Baetens met Captain Jack (v. Rubiquil) met 69,254% en in de Intermediaire I naar Isabel Cool met Brencis (v. Daddy Cool) met 72,083%. Uiteindelijk schreef Sophie van Lent-Baetens en Captain Jack de Coupe Wallonië op hun naam gevolgd door Isabel Cool met Brencis en op drie Katrien Verreet met Bailamos Biolley (v. Sir Donnerhal I).

Klik hier voor de uitslag van de Coupe Wallonië.

Grand Prix

Op zaterdag werd ook een Grand Prix-rubriek verreden. Jeroen Devroe en de goedgekeurde hengst Aaron (v. Florencio I) waren oppermachtig. Ze scoorden 70,567%. Op plek twee eindigde Katrien Verreet met Galliani Biolley (v. Sir Donnerhal I) met een score van 64,100%. De derde prijs werd opgehaald door Michel Tecqmenne met Furst D-Lommersweiler Ewaldres (v. Fielmann).

Klik hier voor de uitslagen van de Grand Prix.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook