Ga naar hoofdinhoud

Nachtmerrie na vakantie: paarden weg

Exclusief
Foto: Lonneke Ruesink
Paardeneigenaar Jancees van der Endt stond bij terugkeer van vakantie een onplezierige verrassing te wachten. Zijn paarden Johnny Cash en Goya waren verdwenen uit hun stal. ‘In beslag genomen’, meldden de medewerkers van Ruitersportcentrum Reigershof te Oud Gastel aan een verbouwereerde Van der Endt. Dan ontvouwt zich een zaak die voor de argeloze eigenaar alle trekken heeft van een nachtmerrie.

De paarden waren opgehaald door gerechtsdeurwaarder Meijerink, een bedrijf dat zich op zijn website presenteert als ‘paardendeurwaarder’.

Bewijs van eigendom

Johnny Cash en Goya stonden gestald in Oud Gastel om zadelmak te worden gemaakt door Gilbert Mangnus. Pas als Van der Endt – eerst op eigen initiatief en vervolgens met behulp van advocaat mr Luc Schelstraete – met bewijzen van zijn eigendom bot heeft gevangen bij Meijerink, komt de aap uit de mouw. Het beslag blijkt te zijn gelegd ten laste van Moniek Valk, de partner van zadelmakmaker Mangnus.

Vermoeden van eigendom

Niet Jancees van der Endt, maar de vriendin van de man die hij betaalt voor het zadelmak maken van zijn paarden, heeft zich een gerechtsdeurwaarder op de hals gehaald. Blijkens de dagvaarding zou ‘paardendeurwaarder’ Meijerink wel degelijk vermoeden dat Valk eigenaresse is van de paarden Johnny Cash en Goya. Bij de publicatie van dit artikel was niemand van gerechtsdeurwaarder Meijerink beschikbaar om dit vermoeden toe te lichten.

Schandelijk

Jancees van der Endt, bekend als voormalig eigenaar van het topdressuurpaard en goedgekeurde hengst Capri Sonne, noemt de hele gang van zaken ‘schandelijk’. “Het kan in dit niet land niet waar zijn dat je als eigenaar van een paard – compleet buiten jouw medeweten – in de ellende van een ander betrokken wordt. Ik weet niet eens waar mijn paarden zich nu bevinden!”

Kort geding

Het enige dat deurwaarder Meijerink aan Van der Endt liet weten is dat de paarden het goed maken. Maar om ze terug te krijgen moet Van der Endt nu een kort geding aanspannen, dat komende woensdag dient voor de rechtbank in Breda.

Misbruik

“Misbruik van macht en positie”, zo kwalificeert mr. Luc Schelstraete het handelen van gerechtsdeurwaarder Meijerink. “We gaan op deze manier helemaal de verkeerde kant op.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.