Ga naar hoofdinhoud

Jameson RS2 dit jaar niet naar verrichtingsonderzoek: ‘Niet nu al teveel vragen’

Exclusief
Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) met fokkers en eigenaren - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
De kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro x Krack C) verschijnt niet onder het zadel volgende week dinsdag bij de eerste zadelpresentatie voor het najaarsverrichtingsonderzoek. Robin van Lierop legt uit waarom: "Jameson RS2 is zoveel aan het groeien. De laatste tijd is hij zeker een paar centimeter gegroeid. Hij begon in Den Bosch al op een schofthoogte van 1,71 m. Nu tikt hij de 1,76 m al aan. Jameson RS2 is echt een paard voor de topsport in de toekomst. Wij willen dit paard de kans geven en niet nu al te veel van hem vragen."

“Hij zou die 50-dagen test wel aan kunnen, maar daarna wordt er veel van de jonge hengsten gevraagd met dekken, rijden en groeien. Omdat dit een groot paard betreft, zijn we bang te veel van hem te vragen en we willen ook geen ‘nee’ moeten verkopen”, legt Van Lierop uit.

Reservekampioenen

In de collectie hengsten die dinsdag wordt gepresenteerd bevinden zich de twee reservekampioenen van de KWPN Stallion Show  in ’s-Hertogenbosch. Bij de springhengsten hebben we het dan over de Farfan M-zoon Jonkheer de Span (uit Celebration Z van Calvin Z, fokker Henry Span uit Zevenaar). Zijn grootmoeder is een halfzus van de bekende vererver Calido I (v.Cantus).

Jironn L

De reservekampioen bij de dressuurpaarden in ’s-Hertogenbosch is de Charmeur-zoon Jironn L (Charmeur uit Durodine L ster PROK EPTM-dres van Rubin Royal) van fokker Jan Lamers uit Oss. Zijn overgrootmoeder is de bekende Ferro-dochter Jirondine, die onder meer de KWPN-goedgekeurde hengst Cachet L (v.Jazz), het Grand Prix-dressuurpaard Riondine (v.Welt Hit II) en het Inter II-paard Ziron (v.San Remo) leverde.

 

30 aangewezen hengsten

In totaal worden er dinsdag 13 aangewezen springhengsten en 17 aangewezen dressuurhengsten verwacht. De hengsten worden bij de aanlevering op 9 oktober wederom door de eigen ruiter voorgereden en de hengstenkeuringscommissie besluit op dat moment of de hengst mag deelnemen aan het verrichtingsonderzoek, wordt afgewezen of doorverwezen naar het volgende (voorjaars)onderzoek.

Herkansing

Op 19 september vindt tevens de herkansing onder het zadel voor eerder afgewezen driejarige hengsten plaats en bestaat ook de mogelijkheid voor nog niet eerder aangeboden driejarige hengsten om een gooi te doen naar deelname aan het najaarsonderzoek. Hiervoor zijn in totaal zeven spring- en zes dressuurhengsten aangemeld. Deze hengsten zullen eerst op de straat worden geïnspecteerd en aansluitend onder het zadel worden beoordeeld op hun basisgangen, houding en rijdbaarheid, waarbij de springpaarden ook nog worden beoordeeld op hun aanleg als springpaard.

Programma

Om 12 uur wordt in de Willem-Alexanderhal gestart met de zadelpresentatie van de springhengsten, om  15.30 uur vervolgt het programma met de dressuurhengsten. De presentatie is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Startlijst

Bron:Paardenkrant-Horses.nl/ KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.