Ga naar hoofdinhoud

OS blog: Aankomst in het olympisch dorp

Zo net voordat ik naar de openingsceremonie ga, heb ik nog even tijd om jullie bij te praten over mijn dag. Het was een dag van veel in de auto zitten. Na een fijne training met Parzival op de galoppeerbaan gingen we met een auto op weg naar het vliegveld Heathrow: reistijd twee uur. Daarna drie uur lang in een busje naar het olympisch dorp. Vier jaar geleden in Hongkong was ik reserve en zat ik niet bij de rest van de paardensporters in het hotel. Ook was in Hongkong alleen maar paardensport waardoor je minder van de andere sporten meekreeg.

Het is heel apart als je het olympisch dorp binnenloopt. Er staan allemaal grote appartementencomplexen met daarop vlaggen van de verschillende landen. Ons appartementencomplex ligt tegenover die van Cuba en Canada. Er zijn complete straten, compleet met naambordjes. Zoals overal in Londen zie je ook hier veel de kleur roze en paars.

Onze kamers zijn ingericht met wat oranje spullen en 0p het bed ligt een dekbed met daarop de vlaggen van alle deelnemende landen. Ik deel mijn kamer samen met eventingamazone Elaine Pen. Nadat ik mijn spullen had opgeborgen zijn we naar de eetzaal gegaan. Die is werkelijk enorm! Er is ook alles te krijgen wat je maar bedenken kunt, specialiteiten uit alle landen zijn aanwezig. Ik ging voor de pasta. Het smaakte goed, maar na zo’n lange dag in de auto lust je volgens mij alles. Je ziet in de eetzaal echt alles voorbij komen. Neem bijvoorbeeld het complete Amerikaanse basketbalteam. Allemaal mannen van zo’n twee meter groot.

Na het eten snel de kleren voor de openingsceremonie aangetrokken en dus nog een gaatje gevonden om jullie even op de hoogte te brengen. Nu snel naar de openingsceremonie. Het is voor mij de eerste keer dat ik mee mag lopen en het lijkt me een geweldige ervaring. Ik ga genieten.

Klik hier voor alle blogs van Team Adelinde
Lees hier al het nieuws over Adelinde Cornelissen

Ga hier naar de site van Adelinde Cornelissen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook