Ga naar hoofdinhoud

KNHS overweegt bitloos rijden tot en met ZZ-Licht

Bij hun laatste vergadering heeft het dressuurforum van de KNHS voorstellen gedaan voor 2021. Een van de die voorstellen is om combinaties tot en met de klasse ZZ-Licht toe te staan om bitloos te rijden.

“Er zijn verschillende voorstellen die uitgewerkt worden”, laat persvoorlichter Jantien van Zon weten aan Horses.nl.

Lees hier het (korte) verslag van het dressuurforum.

Bron: Horses.nl

5 reacties op “KNHS overweegt bitloos rijden tot en met ZZ-Licht

 • jan jonas

  Het bitloos rijden mag niet naar meer punten in de dresuur leiden. Dit gezeur zal nog wel een tijdje doorgaan, omdat deze groepen de paarden sport in de toekomst willen verbieden. Je oren laten hangen aan dit soort groeperingen leidt naar verstoring van de balans en wordt het tijd dat de overgrote meerderheid haar stem laat horen. Nu is het wel, dat holle vaten het hardst klinken. De optoming, hier boven is een totale verkeerde voor het bitloos rijden en leidt juist naar afknelling van de kaak en bloedcirculatie, arm dier die hiermee moet lopen.

 • Helena Visser

  Goed idee: mensen die bitloos rijden laten veel beter zien hoe een ruiter eigenlijk hoort te rijden: op de zit! De moderne rijstijl met strakke neusriem om de dichtgesnoerde paardenmond met 2 bitten erin en een achterover hangende ruiter kan dan weer naar de prullenmand, die mode heeft al te lang geduurd, dat is geen paardrijden maar dieren kwellen. In feite is bitloos rijden de beste manier om de paardensport te behouden,

 • Sanne

  Bitloos is niet zo vriendelijk als het lijkt, laat ze daar eerst eens onderzoek naar doen!

 • Monica

  Dat zou een ongelooflijke stap voorwaarts voor de hippische wereld zijn. Voor wie met bit wil rijden, verandert er niets, maar voor de mensen die kiezen voor rijden zonder bit gaat er opeens een wereld aan mogelijkheden open.
  Goed om te zien dat de KNHS openstaat voor een andere manier van kijken naar paardenwelzijn! En wie weet verdwijnen op termijn dan ook optomingen met een kinketting en scharen (al dan niet met bit). Wel zo fijn voor het paard.

 • Agnes

  Sanne, ik sluit mij bij jouw visie aan, men vergeet dat een bit of bitloos even zacht of gemeen kan zijn, Denken wij. Het is ook zeker afhankelijk van Hoe en Aan diegene die de teugels hanteert. En helaas is een onafhankelijke zit en een zachte hand niet voor iedereen weggelegd. In verkeerde handen is geen enkele vorm van hoofdstel met bit of rijhalster diervriendelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook