Ga naar hoofdinhoud

Maarten van der Heijden: ‘Format Nations Cup werkt niet’

Foto: FEI

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is niet blij met de huidige FEI regels aangaande de dressuur-Nations Cup. Nederland werd in Rotterdam uitgesloten omdat Madeleine Witte-Vrees zich terug moest trekken voor de Grand Prix Spécial. “Het is heel vervelend dat dit nu gebeurt, maar dat is niet anders. Wat het vooral aantoont is dat dit door de FEI opgesteld format voor de Nations Cup niet werkt."

“Wij vinden dat altijd de beste drie resultaten moeten tellen, ongeacht in welke proef die zijn behaald. Dit format is niet uit te leggen en het haalt ook de spanning uit de wedstrijd. We zullen er zeker over in discussie gaan met de FEI.”

Rien van der Schaft tevreden

Bondscoach Rien van der Schaft is heel blij met de prestaties die hij gezien heeft. “Hans Peter en Edward reden heel goed. Ze deden wat van ze verwacht werd, maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend dat dat iedere keer lukt. Dat is echt heel erg knap.”

Over Diederik van Silfhout zegt hij: “Diederik knalde er ook weer op. Hij maakte twee foutjes, maar weet die dan in een laatste lijn geweldig te herstellen. Dat laat zien dat hij niet alleen in het lichaam goed rijdt, maar ook in het hoofd. Mijn complimenten voor de prestaties.”

‘Het wordt niet makkelijker’

“Ook Emmelie Scholtens heeft zeer goed gepresteerd hier in Rotterdam. Zij zat niet in het landenteam, maar heeft wel een prachtige score neergezet. Dat we hier geen teamresultaat hebben neergezet is balen, maar dat is nu eenmaal niet anders. Ik heb weer genoten van mijn baan, het wordt niet makkelijker, wel steeds leuker.”

Lees ook:

http://www.horses.nl/sport/landenwedstrijd-kur-minderhoud-en-silfhout-spek-en-bonen/

http://www.horses.nl/sport/rien-schaft-nk-en-ek-cennin-gevaar/

http://www.horses.nl/sport/landenwedstrijd-grand-prix-special-gal-en-witte-vrees-actie-nederland/

http://www.horses.nl/sport/liveblog-diederik-silfhout-bijt-spits-af/

http://www.horses.nl/sport/gal-en-glocks-zonik-knallen-naar-75-440/

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook