Ga naar hoofdinhoud

Rien van der Schaft: ‘NK en EK voor Cennin niet in gevaar’

Exclusief
Madeleine Witte-Vrees met Cennin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Cennin verloor bij het losrijden voor de Grand Prix Spécial een ijzer en Madeleine Witte-Vrees moest de hengst terugtrekken. De Vivaldi-zoon beschadigde namelijk zijn hoef en het ijzer kon er niet zo 1-2-3 onder worden getikt. Maar volgens bondscoach Rien van der Schaft is het NK of het EK niet in gevaar voor de vos, die in de Grand Prix afgelopen donderdag imponeerde en de beste score voor Nederland neerzette. 

In het nieuwe format van de Nations Cup mag er niet geschoven worden met ruiters en daarom mochten Diederik van Silfhout of Hans Peter Minderhoud Madeleine niet vervangen in de kür. “Het is zelfs zo dat de bondscoaches vóór de Grand Prix al moeten opgeven wie er in de Spécial start en wie in de kür, daar mag daarna niets meer aan veranderen”, legt Van der Schaft uit aan Paardenkrant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook