Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout wint Prix St. Georges, Fry en Everdale tweede

Diederik van Silfhout, hier met Four Seasons. Foto: www.arnd.nl

Met een totaalscore van 71,368% was Diederik van Silfhout de beste in de Prix St. Georges in Roosendaal. Van Silfhout reed een goede proef met Dahlhoff (v. De Niro), waarin vooral de uitgestrekte draf en series positief opvielen en beloond werden met meerdere achten. 

Het enige smetje op de proef van de Lunterse ruiter en de Westfaalse hengst was het galopchangement na de uitgestrekte galop, waar door vier van de vijf juryleden een onvoldoende voor werd genoteerd.

Fry en Everdale op twee

Charlotte Fry kwam het dichtst in de buurt met de KWPN-goedgekeurde Everdale (v. Lord Leatherdale). De Britse amazone stelde de hengst goed voor, maar liep tegen storingen aan in de serie om de drie en de uitgestrekte galop. Haar proef werd gewaardeerd met 69,894%. De juryleden waren wel wisselend in de beoordeling, één noteerde Fry op de eerste plaats, een andere op plaats elf.

Belgen sterk op Nederlandse bodem

Twee Belgische amazones stonden enige tijd bovenaan de uitslagenlijst. Uiteindelijk moest Katrien Verreet genoegen nemen met de derde plaats, zij reed Bailamos Biolley (v. Sir Donnerhall) naar 69,605%. Haar landgenote Jorinde Verwimp was goed voor 69,158%. Dat behaalde ze met Kastar ter Hof Zeedycke.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook