Ga naar hoofdinhoud

Yessin Rahmouni: ‘Balen van het verschil’

Op de Subtopwedstrijd in Heiloo bracht Yessin Rahmouni de negenjarige Denstel Sth aan start en won de Prix St. Georges met 64,74%. Ondanks de overwinning baalde de ruiter van de juryverschillen. In de Intermediaire I werd de hoogste score bij elkaar gereden door Gita Hoogers en Wijnanda van Brenk mocht het oranje lint in de Zware Tour-rubriek in ontvangst nemen.

Yessin Rahmouni kwam met een tevreden gevoel de ring uit met de Tuschinski-zoon. “De afgelopen wedstrijden werd Denzel erg heet in het galopwerk, waardoor ik dan de controle verloor. Vandaag was de rust er weer en kon ik de galop fijn doorrijden. Op wat kleine slingertjes na was het een foutloze proef”, licht de ruiter toe.

Verschillen

De score van 64,74% viel de ruiter tegen. “In de dressuur weet je dat er juryverschillen kunnen ontstaan, maar ik baal van het commentaar. Voor de manier van bewegen kreeg ik bij het ene jurylid een 7,5 met als opmerking dat het een fijn bewegend paard met potentie voor de toekomst is, bij het andere jurylid leverde het een zes op met als commentaar dat het te loperig was. Dat kan ik niet begrijpen, hij heeft eerder het verrichtingsonderzoek gelopen en heeft kwaliteit genoeg. Maar desondanks ben ik blij met de proef en Denzel”, aldus Rahmouni.

Geen topscores in ZZ-Zwaar

In de andere Lichte Tour-rubriek, de Intermediaire I, kreeg Gita Hoogers de meeste concurrentie van Daniëlle Keur. Hoogers stuurde Brooklyn (v. Moneymaker) naar 65,46%, ruim een procent meer dan Keur en Dettori (v. Wynton).

Topscores in de ZZ-Zwaar bleven uit. Samara van der Eerden won met VarioHippique’s Sir John (v. Sir Donnerhall)) de eerste proef met 64,36%, net een fractie meer dan Elly Olivier met Covella (v. Valeron). In de tweede proef zegevierde Onno de Vries met Boss VS (v. Ronaldo), die uitkwam op een totaal van 61,50%. Marleen Glorie mocht hier het rode lint in ontvangst nemen.

Kuintjes naar dubbele winst

In de gecombineerde junioren/young riders-rubriek was Zoë Kuintjes de terechte winnares. Zij reed met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) knappe scores van 67,84% en 69,01% bij elkaar. Pascala de Miranda werd met Bugatti (v. Sandro Hit) tweede in de landenproef, Myrthe Wedda reed Diamond Geezer (v. Diamont Hit) in de individuele proef naar de één na hoogste score.

Wijnanda van Beek was met Urbanes (v. Gribaldi) de beste in de gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix. Haar proef werd beoordeeld met 65,90%, waarmee ze Lotje Schoots en Cocksdorp Texel (v. Lingh) op een kleine afstand hield.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook