Ga naar hoofdinhoud

Piggy March domineert CCI4* Little Downham

Piggy March hier met Quarrycrest Echo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Britse Piggy March, voorheen French, domineerde de korte 4* wedstrijd in Little Downham die dinsdag de slotdag had. March pakte de eerste en tweede plaats de eerste groep met respectievelijk Brookfield Quality en de KWPN'er Dargun. En in de tweede groep werd ze achter Laura Collett tweede en derde met Brookfield Inocent en haar andere KWPN'er Fonbherna Lancer.

In de eerste groep klom Piggy March de elfjarige Ier Brookfield Quality (v. OBOS Quality) op van de vierde plaats na de dressuur naar de eerste plek. In de zware cross waar niemand de optimale tijd kon halen, kreeg de Britse slechts vier tijdfouten en bracht haar eindtotaal op 33.2 strafpunten.

Dargun

Met de Vaillant-zoon Dargun, die March onlangs van Emily King overnam, stond ze na de dressuur eerste. Maar door de 12.8 strafpunten voor tijdsoverschrijding in de cross werd March tweede met 39.2.

Nieuwe KWPN’er

In de tweede groep kon Laura Collett haar leidende positie na de dressuur vasthouden. Met de Holsteiner London 52 (v. Landos) kwam de Britse uit op 28.4 strafpunten. Piggu March wist met Brookfield Inocent (v. Inocent) als enige uit de groep binnen de tijd te crossen en klom hierdoor op naar de tweede plek met 29 strafpunten. Op haar nieuwe aanwinst Fonbherna Lancer (v. Tangelo vd Zuuthoeve) werd March derde met 37.4. March nam de KWPN’er, gefokt door Johan Regterschot uit Heerde, over van Izzy Taylor.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl/Eventing Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook