Ga naar hoofdinhoud

5 nakomelingen van HorseTelex-ranking aanvoerder Rubin Royal in Rotterdam

Rubin Royal OLD (v. Rohdiamant) - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
Rubin Royal (v. Rohdiamant) laat in Rotterdam zien waarom hij vanaf 2016 de aanvoerder is van de HorseTelex Results-ranking voor dressuurhengsten. De Rohdiamant-zoon van Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen heeft op het CHIO maar liefst vijf nakomelingen lopen in de Grand Prix. Daarvan vier in de CDI5*-landenwedstrijd en een in het CDI3*. 

In de FEI Nations Cup dressuur komen twee Rubin Royal-nakomelingen voor Groot-Britannië in actie: Rosalie B (gefokt door Klaus Balkenhol) met Laura Tomlinson en Rubin Al Asad met Lara Butler. Voor Frankrijk komt de apart gefokte UltraBlue de Massa in actie met Arnaud Serre. Deze SF-geregistreerde ruinn werd gefokt uit een Lusitano-merrie, geheel naar recept zoals het KWPN ook paarden in register A wil opnemen. Tenslotte heeft ook Duitsland een Rubin Royal in het team: Real Dancer FRH met Jan-Dirk Giesselmann.

In het CDI3* komt Indoctro van het Steenblok, onlangs erkend door het AES, in actie met Fanny Verliefden. Een opkomende combinatie uit België.

Hardheid, bloed en karakter

Het succes van Rubin Royal zit volgens Urs Schweizer, chef op Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen waar de hengst ter dekking staat, in meerdere dingen. “Hij komt uit een zeer zorgvuldig opgebouwde stam die garant staat voor hardheid. Mede door het hoge aandeel volbloed. Dat bloed heb je ook in de dressuur nodig en dat hebben we in mijn optiek te weinig. In Rio op de Olympische Spelen zag je ook duidelijk dat sommige dressuurpaarden het gewoon niet volhielden.”
Daarbij maakt Rubin Royal echte werkers, volgens Schweizer. “Hij brengt paarden die blijven lopen, maar niet te gek zijn. De ultieme mix van zijn bloedopbouw dus.”
De hardheid en het bloed van Rubin Royal blijkt ook uit zijn eigen verschijning op 21-jarige leeftijd. “Hij is nu 21, maar nog altijd keihard op de benen en hij draaft nog als een driejarige. Je kunt hem elke dag over de straat laten draven en dan zet hij nog steeds de staart erop en gaat hij snurkend over de stenen. Dat zit echt verankerd in deze stam”, vertelde hij in een groot artikel over Rubin-Royal in Paardenkrant-Horses.nl-Magazine.

Klik hier voor de actuele HorseTelex Results Ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook