Ga naar hoofdinhoud

Desperado, Diëgo en Diva naar laatste Pavo-ronde

Desperado v Vivaldi, Emmelie Scholtens
Foto Melanie Brevink

De KWPN-hengsten Desperado (Vivaldi x Havidoff) en Diëgo (Negro x Don Gregory) nemen het vanmiddag in het laatste onderdeel van de Pavo-competitie voor vierjarige dressuurpaarden op tegen de merrie Taxi Buuron Diva (Vivaldi x Gribaldi). Deze jonge dressuurpaarden kwamen na de halve finale en de eerste finalewedstrijd als besten uit de bus en worden vanmiddag nogmaals getest door rijdend jurylid Eva Möller.

De fraai gelijnde Desperado bouwde onder Emmelie Scholtens een fikse voorsprong op (177) ten opzichte van toptalent Diëgo (172,5) en de fijn bewegende Taxi Buuron Diva (170,5). De fantastisch presterende KWPN-hengst Dreamboy (Vivaldi x Ferro) eindigde na twee Pavo-rondes onder Gerdine Marée als vierde (170) en keert vanmiddag terug voor de prijsuitreiking, maar zal dan volgens de nieuwe formule van de Pavo Cup niet nogmaals worden gereden. Ditzelfde geldt voor de nummer vijf Lincom’s Darcy CL (Jazz x Junior STV), die 168,5 punten verzamelde onder José van Haaren. Deep Flow’s Dynton (Wynton x Krack C) wordt vanmiddag geëerd als beste ruin. Lotte Jansen verzamelde 165 punten met dit getalenteerde paard.

Klik hier voor de fotoreportage door Melanie Brevink.

Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Eén reactie op “Desperado, Diëgo en Diva naar laatste Pavo-ronde

  • Karel de Lange

    Kom op Rosie zet eens een bril met de FEI dressuurregels op en neem afstand van de polderdressuur. Dit paard loopt achter de loodlijn, de nek is niet het hoogste punt en van de voorgeschreven balans is al helemaal geen sprake. Het paard loopt volledig op de voorhand waarbij het dragende voorbeen veel meer belast wordt dan het diagonale achterbeen waardoor het diepste (zwaarte) punt tussen de voorbenen ligt. Dan laat ik de sterk aangesnoerde sperriem nog even buiten beschouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook