Ga naar hoofdinhoud

Vijf trekpaardhengsten goedgekeurd voor dekdienst

LutteurOp de Trekpaardhengstenkeuring vorige week in Den Bosch accepteerde de jury vijf van de elf aangeboden jonge hengsten voor de dekdienst. De topper van de jaargang bleek het kopnummer van de grote maat, de chique gelijnde Lutteur van Wooldink (v. Tuur van Hansevelde) van G. Smits uit Castenray en Th. Manders uit Rips. Drie hengsten in de grote maat kregen groen licht naast één hengst in de midden maat en één in de kleine maat.

In de grote maat werden drie hengsten goedgekeurd met Lutteur voorop. Hij is geboren in de stallen van Manders uit de bekende merrie Kelly van Wooldink (v. Star van ’t Bloemenhof), ook de moeder van Nationaal Kampioen 2004 Iwan van Wooldink. Lutteur meet 1,68 meter en kan uitgroeien tot een enorme hengst. De mannelijke expressie toont hij reeds in hoofd, hals en houding en de langramige bruine heeft een mooie lange schouder, goed gevormde frans gestelde voorbenen en goede voeten.

De als tweede geplaatste 1,66 meter grote Hugo van de Vinkenbossen van eigenaar en fokker M. de Rooy uit Sprundel doet nog erg jeugdig aan. Derde werd de 1,72 m metende massale Bienvenu van Waardicht van A.Z. de Buck uit Oostkapelle, gefokt bij de Gebr. Königkrämer uit Kapel-Avezaath uit Victoria van Waardzicht (v. Udo van den Houwenberg).

In de kleine maat werd Fonne van de Stock goedgekeurd. Fonne heeft een stokmaat van 1,61 m., is van M. de Rooy uit Sprundel, geboren bij A. Geelen Swennen uit het Belgische Kinrooi en de bruinschimmel heeft Guide van het Kruissewegje als vader. In de middenmaat kreeg Sjors van ’t Lisje groen licht. De 1,64 m metende Sjors is geboren bij W. Rijnen uit Oirschot. De bruinschimmel van A. van der Heijden uit Veghel heeft Tuur van Hansevelde als vader en Tosca van Niesenhof (v. Zico van Brandevoort) als moeder.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Foto: Eva de Smidt
Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Leo van den Bulck

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Vijf trekpaardhengsten goedgekeurd voor dekdienst

 • MJ

  Schandalig dat zo te zien weer een staartloze hengst kampioen is geworden. Wanneer stoppen deze praktijken ?

 • diana

  ik dacht dat het verboden was paarden zonder staart

 • j

  Ja, dat is typisch Nederlands hè, roepen dat het niet meer mag en toch in het stamboek opnemen en goedkeuren.
  Waarschijnlijk heeft hij als veulen een retourtje Frankrijk gehad of misschien is het in België nog toe gestaan.

  Ik weet dat als je met een hond met gecoupeerde staart op een show of keuring komt je een dierenarts verklaring nodig hebt of hij moet geboren zijn in een land waar het nog is toegestaan om staarten enzo te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook