Ga naar hoofdinhoud

Applaus voor Vitalis-zoon Vaderland

Update
Foto: Rick Helmink

De Westfaalse voorselectie voor de hengstenkeuring, die afgelopen zondag begon en gisteravond werd afgerond, heeft 75 hengsten (28 springen/ 47 dressuur) opgeleverd voor de hoofdkeuring. Daarbij staan er nog dertien hengsten op de reservelijst. Onder de toegelaten hengsten zes Nederlandse fokproducten, zelfs een hengst uit een Gelderse merrie. Hollandser gaat het niet. Eén van de opvallendste dressuurhengsten van de voorselectie is ook een Nederlandse inzending: Vaderland (v. Vitalis) van Eugène Reesink. 

Eugène Reesink kreeg drie hengsten aangewezen voor de hoofdkeuring en heeft daarmee in totaal acht hengsten op de verschillende Duitse keuringen dit najaar. In Trakehnen aankomend weekend een, twee in Oldenburg, twee in Mecklenburg en dus drie op de Westfaalse keuring. Het gaat daarbij om de bijschrijving cat.nr 333 Vaderland (Vitalis x Krack C x Contango) uit de fokkerij van wijlen Piet Crum, ook de fokker van Verdades. Verder komt Reesink met de door Cees Kikkert uit Den Burg gefokte cat.nr 240 Long Island (Grand Galaxy Win T  x Sir Sinclair x Donnerhall), die als veulen voor 20.000 euro werd geveild op de Starsale en de in Duitsland gefokte cat.nr 171 (Borsalino x De Niro x Romancier).

Applaus voor Vaderland

Het Westfaalse publiek is niet gortig met applaus. Als er geklapt wordt bij de nuchtere West-Duitsers moet ’t wel heel bijzonder zijn. Afgelopen week op de voorselectie mocht Reesinks Vaderland een vet applaus in ontvangst nemen. De redactie van Horses.nl zocht de hengst vast even op. Zou het Reesink lukken om het kunstje van twee jaar geleden te herhalen? Toen werd zijn Valverde (Vitalis x Ampere) dressuurkampioen van de keuring.

Hermès uit Gelderse moeder

Uit de eerste jaargang van de winnaar van brons op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden, Hermes (Easy Game x Flemmingh), is één hengst toegelaten tot de Westfaalse hoofdkeuring. Deze Louis Vuitton werd als veulen aan kop geplaatst op de afstammelingenkeuring van Hermès en komt uit de Gelderse fokkerij van de familie Hekkert. Moeder is Zamanda (Cabochon x Zep x Unitas) en daarmee is Louis Vuitton verwant aan Henkie (Alexandro P x Upperville x Zep x Unitas). De hengst wordt op de keuring voorgesteld door de VDL Stud.

Twee op reservelijst

Twee Nederlandse fokproducten zijn op de reservelijst terecht gekomen. Het gaat om cat.nr 136 (Apache x Metall x Pele), die werd geboren in de stallen van A. Dikkema-Sants uit Noordlaren en cat.nr 219 (Desperados x Painted Black x Donnerhall) die door Bennie Wezenberg werd gefokt.

Springhengsten

Bij de springhengsten is er één hengst van een Nederlandse eigenaar toegelaten tot de hoofdkeuring. Het gaat om cat.nr 37 (Comme il faut x Quidam’s Rubin x Barring) van Herman Seiger. Verder mogen er drie Nederlandse fokproducten naar de hoofdkeuring: cat.nr 59 Cingsley (Cornet Obolensky x Indoctro x Baloubet du Rouet) die werd geboren bij Grad van de Winkel uit Smakt, cat.nr 84 (Durango VDL x Matterhorn x Nabuur) die werd gefokt door W.L. Reinders uit Stuifzand en cat.nr 99 (Like Angel x Lupicor x Don Juan) die Gerrit Willem Winkel uit Meppen als fokker op het papier heeft.

De Cornet van Van de Winkel komt van de ESI-veiling en werd daar in 2016 voor 21.000 euro verkocht en was daarmee een van de toppers van de veiling. De Limburgse fokker kan zich opmaken voor twee reisjes naar Duitsland dit najaar: een ander fokproduct, een For Pleasure x Carthago van de VDL Stud, is geselecteerd voor de OS-keuring.

For Pleasure van Team Nijhof

Over For Pleasure gesproken: Team Nijhof stuurde ook een zoon van de succesvolste springpaardenvererver (volgens de HorseTelex Results ranglijst) ter wereld naar de Westfaalse voorselectie. Cat.nr 90 (mv. Chacco-Blue x Lancer III) staat op de reservelijst. Op de reservelijst staat ook de door J.H. Nijhuis uit Mander gefokte cat.nr 64 (El Salvador x Tenerife VDL) van Twentehorse uit Denekamp.

Lijst toegelaten hengsten

Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook